Font de Mora respon a Iniciativa que no pensa rectificar respecte al trasllat dels alumnes d´Atzeneta.

Atzeneta

Atzeneta

La diputada d´Iniciativa, Mireia Mollà, va demanar al Conseller d´Educació, Alejandro Font de Mora, que responguera per escrit a les preguntes de si pensava la Conselleria recapacitar de la decisió d´obligar el trasllat dels alumnes d´Atzeneta fins a Vall d´Alba, i permetre que es continue impartint l´ESO a Atzeneta, pel bé de tots els pobles del voltant.

Igualment, Mollà va interrogar al conseller si el canvi de criteri de la Conselleria, de l´acord aplegat al 2002, és per motiu d´un canvi polític a l´ajuntament d´Atzeneta. Aquesta darrera pregunta ha estat obviada, per saber que efectiva eixe és el motiu.

EL Conseller ha respost ” Permeta´m recordar-lo a la seua Senyoria, que la legislació bàsica determina que l´ escolarització en ESO ha d´efectuar en centres d´Educació Secundaria. EN este sentit, en CP el Castell d´Atzeneta del Maestrat està adscrit, per a l´escolarització de l´alumnat en Educació Secundària Obligatòria,a l´IES “Alfons XIII”, de la Vall d´Alba. Per un altre costat, l´IES de la Vall d´Alba té les places escolars necessàries perquè en el curs 2008/09, siga efectiva per adscripció l´escolarització de l´alumnat d´Atzeneta”.

Per a Mollà, aquestes respostos demostren el tarannà autoritari i insensible del Conseller ” tot el que respon ja ho sabíem, i de la resposta es desprèn que tornarà a emprar, tant com li agrada, l´autoritarisme en lloc de buscar solucions positives per als pobles afectats. L´IES de Vall d´Alba ja tenia en el passat les places necessàries per a que estigueren els alumnes d´Atzeneta, però eixe no era el problema, sinó el desplaçament des del poble”

La diputada ecosocialista ha recordat a Font de Mora ” una cosa és l´escolarització, que obviament s´ha d´efectuar en un Centre d´ESO; i altra on s´imparteixen eixes classes; hem vist com aquests darrers anys, tot i estar adscrits a Vall d´Alba, els alumnes podien rebre les classes en el seu propi municipi i no ha passar absolutament res. És més, molts alumnes al llarg i ample del País Valencià s´inscriuen en IES per rebre classes, que després són impartides en indignes barracons, fet que sembla no importar-li al Conseller”.

Mollà ha recordat que la formació esgotarà totes les vies per demanar una rectificació al Consell respecta a la decisió, i en eixe sentit, recorda que les Corts Valencianes encara ha de debatre la Proposició No de Llei presentada per Iniciativa, on es demana explícitament que es mantinga l´ESO a Atzeneta.

Tal i com apuntava Mollà, en 2002, es va acordar, després de mobilitzacions veïnals, i una crisi en el consistori, que els alumnes, tot i continuar adscrits a l´Institut de Vall d´Alba, podrien rebre les classes en el propi municipi. ” El cas concret d´Atzeneta, imaginem serà el que es viurà també en altres llocs, on no s´ha actuat de manera raonable pensant en el territori i les necessitats de la gent. Es deixa despoblar l´interior, llevant-li dotacions i serveis públics.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: