Iniciativa demana a l’ajuntament de la Vall d’Uixó la cessió definitiva del sòl per l’Hospital Comarcal.

Vicent Enric Sorribes censura que l’Hospital es planteje ja insuficient per a la comarca, amb només 70 llits per més de 64.000 habitants.

La Conselleria de Sanitat ha respost a les preguntes formulades per la diputada autonòmica d’Iniciativa, Mireia Mollà, sobre el promès Hospital de la Vall d’Uixó.

En aquesta resposta a les preguntes sobre l’estat de tramitació del mateix, i el disseny que es preveia, la titular d’aquesta conselleria respon que “ s’està a l’espera de la cessió de la parcel·la oferida per l’ ajuntament. Es tracta de sòl pendent d’aprovació del Pla Especial, que en estos moments està pendent d’informació pública. Una vegada siga cedit el sòl per part de l’ ajuntament, la Conselleria de Sanitat durà a terme les actuacions necessàries per a la construcció. Paral·lelament, la Conselleria ja ha elaborat el Pla funcional del futur hospital de la Vall d’Uixó, que comptarà amb 70 llits i la cartera de servicis del qual estarà bàsicament orientada a proveir servicis sanitaris especialitzats d’alta resolució”

A aquest respecte, el portaveu d’Iniciativa a la Plana Baixa, VIcent Enric SOrribes, a més de lamentar la falta de diligència del PP en accelerar els tràmits per fer efectiva la cessió dels terrenys, que és del tot insuficient el nombre 70 de llits projectats per a la població que hauria de donar servei: prenent les dades de l’INE de 2007, la població afectada seria, la Vall d’Uixó 32.000) , Alfondeguilla (902) , Moncofa (5.551) , Xilxes (2.713) , Almenara (5.440) , La Llosa, (928) Nules (13.007 ) i la Vilavella ( 3.391), per tant, aproximadament ( i superada a hores d’ara, per l’increment demogràfic): 63950, és a dir, 70 llits per als més de 64.000 habitats que ja han d’haver en la zona d’influència d’aquest Hospital.

L’organització Mundial de la Salut diu que la ràtio optima d’habitants per llits hospitalaris, ha de ser entre 8 i 10 llits per 1000 habitants, per tant, caldrien com a mínim 500 llits per a aquest Hospital ( quasi el que té a hores d’ara l’Hospital General de Castelló, 575 llits). Dels 8 recomanats, al 1,09 llits per 1000 habitants, a la Plana Baixa

Sorribes afirma, que d’aquesta manera, l’Hospital ja naix insuficient per a aquesta àrea, i no ajudarà a descongestionar les àrees que ara donen servei els hospitals de la Plana (Vila-real) i la Minifé (Sagunt).

Igualment, el portaveu ecosocialista ha destacat que “ demanem que compte amb totes les especialitats i que done tots els serveis sanitaris i que compte és clar amb tot el personal necessari així com que se contemple personal de reforç per a quan siga necessari, especialment en moments de vacances, etc. Així com en estiu, quan les platges del sud de la Plana Baixareben una important afluència de visitants no residents, sobretot de València, Madrid i Aragó, però ta,bé estrangers comunitaris, com ara francesos, anglesos, alemanys i belgues.

En la llista de peticions, el representant d’Iniciativa ha demanat que aquest nou centre “ siga totalment públic, i que no servisca per fer negoci uns quants a costa dels diners de tots, com ha succeït en l’Hospital de la Ribera (Alzira).

Vicent Enric Sorribes, igualment ha recordat que donat que encara no ha cedit els terrenys l’Ajuntament de la vall i la Conselleria de sanitat no sap on ha d’anar, “demanem que l’Hospital se situe en un lloc amb bones comunicacions i de fàcil accés, tant per als habitants de la Vall com d’aquells que s’hi hagen de desplaçar. En qualsevol cas, demanem que, una vegada posat en marxa, l’Ajuntament de la Vall pose autobusos gratuïts per a aquelles persones que de desplacen a l’hospital, tant a visitar i cuidar malats o persones ingressades com a persones que acudisquen a qualsevol consulta.”

El representant d’Iniciativa ha remarcat que “ ens alegrem que se faça l’hospital, el qual creiem necessari tot veient la saturació dels hospitals més propers, com són el de la Plana de Vila-real i la Minifé de Sagunt, però no ens pareix de rebut que possiblement, i esperem que així siga, comence ara, quan el PP governa a l’Ajuntament de la vall i que se deixara de fer quan el govern municipal era de signe progressista, amb la qual cosa s’han perdut cinc anys, i tot per qüestions polítiques partidistes que en res tenen a veure amb els interessos de la ciutadania.

Castelló,8 de juliol de 2008 https://iniciativapercastello.wordpress.com/

GABINET DE PREMSA D’INICIATIVA DEL POBLE VALENCIÀ

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: