Iniciativa considera indecent que la nova depurada de Vinaròs continue abocant l’aigua “depurada” al mar

Joan Herrera ha enregistrat una pregunta al Govern Central  per l’incompliment de la Directiva Europea 91/271 d’aigues residuals al Baix Maestrast.

El representant d’Iniciativa a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha qualificat avui com vergonyosa la visita del  Conseller de Medi Ambient, Garcia Anton, a la inauguració de l’Estació d’ Aigües Residuals de Vinaròs, “  acudeix, molts anys després d’estar incomplint les seues obligacions en tractaments d’ aigües, a la inauguració d’una instal·lació insuficient, i que demostra el cinisme del PP en el seu discurs hídrics, donat que aquest nova depuradora, ni tindrà un tractament terciària òptim, i el que és més greu, continuarà abocant, i per tant malbarat, directament l’aigua al mar”

Per a Mulet “ és indecent, que mentre es continua amb el discurs hipòcrita del transvasament de l’Ebre, es dissenye una depuradora que té com objectiu llençar diàriament al mar 12.000 metres cúbics d’aigua, prèviament tractada. No té sentit que en ple 2008, una nova infraestructura d’aquestes característiques, s’inaugure amb aquestes mancances, com és no tindre planificat reutilitzar fins la darrera gota”.

A més, segons el representant ecosocialista,  “ la Directiva Europea obligava a tindre en funcionament les EDAR des del primer de 2001, i per eixe motiu, per la manca de depuradores a Vinaròs, Benicarló, Peníscola i Alcossebre, es va obrir un expedient sancionador contra l’Estat Espanyol”.

Precisament, eixe extrem va ser el motiu d’una iniciativa parlamentària encara pendent de resposta, en la qual el diputat al Congrés d’Iniciativa, Joan Herrera demana explicacions al Govern Central.

A LA MESA DEL CONGRESO DE LOS DIPUTADOS

Al amparo de lo establecido en el artículo 185 y siguientes del Reglamento del Congreso de los Diputados, el diputado adscrito al Grupo Parlamentario de Esquerra Republicana – Izquierda Unida-Iniciativa per Catalunya Verds formula la siguiente pregunta dirigida al Gobierno, para su respuesta escrita.

El Estado Español está incumpliendo la Directiva Europea 91/271 de aguas residuales, al permitir que municipios de más de 15.000 habitantes, como el caso de los castellonenses Vinaròs, Benicarló, Peníscola o Alcalà de Xivert-Alcossebre, continuen tirando directamente sus aguas fecales al mar.

La pasividad del Gobierno autonómico valenciano a cumplir sus obligaciones, ocasionó en su momento que la Unión Europea iniciara un procedimiento sancionador contra España por este incumplimiento.

Por ello se pregunta:

¿Qué comportó el expediente sancionador de la UE por el incumplimiento de la Directiva Europea 91/271 de aguas residuales?

¿Piensa adoptar el Gobierno alguna medida para hacer cumplir a la comunidad autonóma valenciana la Directiva Europea 91/271 de aguas residuales?

Palacio del Congreso de los Diputados

Madrid, 10 de junio de 2008

Joan Herrera Torres

Castelló, 10 de juliol    de 2008

GABINET DE PREMSA D’INICIATIVA DEL POBLE VALENCIÀ

1 Response so far »

  1. 1

    […] Iniciativa considera indecent que la nova depurada de Vinaròs continue abocant l’aigua “depurada” al mar Juliol 10, 2008 Classificat com a: baix maestrat, depuradora, peníscola, vinaròs — notanaprop @ 1:37 am Del blog d’Iniciativa […]


Comment RSS · TrackBack URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: