Herrera ( Iniciativa) demana al Govern Central que estudie el cas de desllindament marítim a Castelló, respectant les edificacions tradicionals

Iniciativa recorda que no es pot tractar als tradicionals poblats marítims com als gratacels de nova planta creats junt a la platja.

EL diputat d’Iniciativa al Congrés dels Diputats, Joan Herrera, ha presentat dos preguntes escrites al Govern Central, en les qual es demana saber quins projectes de regeneració de costes i platges té previst realitzar el Govern a curt, mitjà i llarg termini al litoral castellonenc. I igualment es pregunta, quines mesures pensa adoptar el Govern respecte a la desafecció del domini marítim terrestre en les comarques de Castelló, saber si s’ha rebut cap petició per part d’ajuntaments castellonencs als respecte i si s’ha aplegat a cap acord.

Iniciativa ve reclamant un seriós replantejament al Ministeri de Medi Ambient, perquè estudie cas per cas, cada poblat marítim de les comarques de Castelló afectat per desllindament del domini marítim terrestre, donat que aquest desllindament, aprovat per Ordre Ministerial de 28 d´octubre de 1975, ratificat per Ordre Ministerial de 25 de maig de 1993, després de l´aprovació de la vigent llei de Costes, va delimitar quines zones del litoral valencià estan incloses en el domini marítim terrestre, sense tindre en compte l´afecció que eixa nova delimitació feia a poblats mariners de pescadors, amb arquitectura tradicional i sostenible. La pròpia incapacitat tècnica dels ajuntaments en aquella època, va ocasionar que no es puguera litigar en igualtat de condicions i demanar un tractament específic a cada municipi tenint en compte cada realitat.

Els ecosocialistes han vingut defensant que no és el mateix una ocupació bàrbara del litoral per mitjà de gratacels i edificis monstruosos, que casetes de pescadors que han estat tota la vida, per tant, el tractament ha de ser diferent i no aplicar tabula rassa i permetre l´enderroc de en molts casos primers habitatges de gent modesta, que han estat des de sempre dins de l´ordenament urbà, pagant tots els impostos.

Amb les preguntes d’Herrera, comença una sèrie d’accions parlamentàries en les quals s’espera conscienciar a les administracions implicades , a que busquen una solució alternativa a deixar sense vivenda a famílies que històricament han ocupat de manera respectuosa el litoral; en pobles com Xilxes, Moncofa, Cabanes…etc,. Les pròpies administracions ara implicades són les mateixes que han permès actuacions en la costa com ports esportiu, espigons, o regeneracions abusives en altres termes municipals, que han estat les principals motivadores de la regressió marina en aquests casos, i per tant, l´aproximació de la línia de platja a les vivendes, posant-les dins d´un domini marítim, que d´haver-se mantés la línia de costa, no es voria afectada en la majoria dels casos.

( iniciatives consultables a : http://www.congreso.es/portal/page/portal/Congreso/Congreso/Diputados/BusqForm?_piref73_1333155_73_1333154_1333154.next_page=/wc/buscarIniciativasForm&tipoIniciativas=202&idDiputado=286&origen=diputados&idLegislatura=9&muestraLeg=false )

Castelló,14 de juliol de 2008

GABINET DE PREMSA D’INICIATIVA DEL POBLE VALENCIÀ

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: