FVMP i secretaria de Cabanes donen la raó a Iniciativa, i rebutgen la petició d’EUPV de dissoldre el Grup Municipal ecosocialista

clica sobre l’enllaç per llegir l’informe en alta resolució

informe-fvmp001

L’alcalde de Cabanes ha retés durant més de 15 dies els dos informes contraris a la seua intenció de dissoldre el Grup Municipal ecosocialista.

La persecució que l’actual “direcció” d’EUPV està fent dels grups municipals formats per gent expulsada o obligada a abandonar el partit, està eixint-los en la seua contra. Així, Cabanes ha estat el darrer en pronunciar-se en contra de la pretensió de dissoldre el Grup Municipal de la coalició “EU-Verds-IR: Acord Municipal d’Esquerres i Ecologista”, en el qual, des del partit liderat per la diputada trànsfuga Glòria Marcos, es demanava que el regidor obtés per la coalició tinguera precisament el tractament de trànsfuga, passat al Grup de no adscrit.

Aquesta intromissió en la vida municipal per part d’EU, va ser aprofitada per l’alcalde del municipi per intentar deixar sense atribucions ni capacitat política al Grup Municipal ecosocialista, tal i com va manifestar en reiterades ocasions als mitjans de comunicació. Per a tal fi, es van presentar davant la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, per part de l’ajuntament fins a tres escrits aportant documentació per intentar obtindre un informe d’aquest organisme favorable a les pretensió d’EUPV i PP.

Malgrat tot, l’informe de la FVMP ha estat contundent, reconeix que només el Grup Municipal té autonomia per decidir sobre el seu futur, composició o adscripció, i que respecte a la petició d’EUPV secundada pel PP, l’ajuntament només té dos opcions, o donar-se per assabentats de l’escrit presentat pel representant d’EUPV, sense emetre resposta alguna ( perquè no té potestat per interferir en el ple), o en cas de produir-se resposta, la petició d’EUPV ha de ser rebutjada. Igualment, i després d’aquest escrit, el Secretari de l’Ajuntament de Cabanes emet un altre informe en el qual reconeix que el regidor té els mateixos drets i deures ja siga membre d’EU o d’Iniciativa, i que no correspon al Ple pronunciar-se sobre aquesta qüestió.

L’emissió d’aquests dos informes va trobar descol·locat a l’alcalde del municipi, que havia vist en la il·legítima intromissió d’EUPV la seua oportunitat per acaçar a l’oposició, i per eixe motiu, segons el regidor ecosocialista, Carles Mulet “ va retindre aquests informes durant més de 15 dies, impedint aplegaren a mans dels nostre grup, fins que no ha tingut més remei a l’ exhaurir tots els temps legals possibles. Actuant amb uns tints feixistoides que caldria fer-se mirar”

EL regidor d’Iniciativa a Cabanes, s’ha felicitat per aquests dos informes favorables al manteniment del Grup Municipal ecosocialista “ la pinça PP-EUPV ha eixit fallida, i ara toca que algú es disculpe per l’intent de mordaçar a un dels tres grups municipal, fet que va suposar un intent de deixar sense drets a bona part de la població que va dipositar el seu vot en una opció d’esquerres, verda i valencianista. Que a ningú li quede dubte, cap regidor d’Iniciativa, és trànsfuga”

Mulet ha informat igualment a l’ajuntament, que el Grup Municipal “EU-Verds-IR: Acord Municipal d’Esquerres i Ecologista”, passarà a denominar-se “ Acord Municipal d’Esquerres i Ecologista”

Castelló,17 de juliol   de 2008

GABINET DE PREMSA D’INICIATIVA DEL POBLE VALENCIÀ

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: