Iniciativa demana a Cultura evite la ruïna de l’església d’Ares del Maestrat

Oltra lamenta que les actuacions de patrimoni es regeisquen per criteris arbitraris

La Síndica de Compromís i portaveu d’Iniciativa, Mònica Oltra, ha enregistrat una iniciativa parlamentària a les Corts, on es demana a la Conselleria de Cultura actue amb diligència després de l’advertiment fet per l’alcalde del municipi d’Ares del Maestrat, sobre l’estat ruïnós de la seua església barroca.

Per a Oltra, “ les imatges i la descripció facilitada per l’alcalde del municipi, demostren el lamentable estat de conservació, que fan urgent una actuació de la Conselleria si no es vol lamentar la ruïna total d’un Bé d’Interés Cultural”.

Segons els ecosocialistes “ cal que la Conselleria actue, però sobre tot, cal recordar que el cas d’Ares no és aïllat, sinó que és la radiografia del dia a dia que pateixen molts pobles de l’interior, on els ajuntament no tenen capacitat financera per actuar en la protecció del patrimoni arquitectònic, civil o religiós, i molt d’ell acaba degradant-se i perdent-se. Mentre els diners de la Generalitat es gasten en actuacions faraòniques i les inversions de Patrimoni en aquells municipis on electoralista o partidistament els interessa, en aquells amb escàs pes demogràfic, i per tant electoral, encara que siguen governants pel sue propi partit, l’oblit és total”.

Segons Oltra “si realment volem donar-li una eixida al despoblament de l’interior, el turisme ha de ser un dels motors, i a més d’actuar en la millora dels accessos, infraestructures i dotacions del nostre interior, assignatura en la qual també es torna a suspendre, cal potenciar al màxim el turisme, i el millor al·licient per al turisme, a més del paisatge i l’entorn dels pobles de les comarques de ponent, és el seu legat històric i arquitectònic, que és el que dóna caràcter i distingeix a cada municipi. Per això, cal assegurar que eixe legat històric es mantinga i es pose en valor; un temple en ruïnes, no és cap atractiu”.

La portaveu d’Iniciativa ha demanat a la Consellera de Cultura, que explique quines mesures pensa adoptar per evitar la ruïna total d’aquest temple “ la rehabilitació de la façana, va ser una actuació que es va eternitzar en el temps, però era necessària i ha valgut per recuperar la bellesa d’aquesta portalada barroca, però de res valdrà aquesta actuació, si la resta de l’esglèsia se’n ve avall”

Castelló, 24de juliol de 2008

GABINET DE PREMSA D’INICIATIVA DEL POBLE VALENCIÀ

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: