Iniciativa critica que el Consell no diga quan costarà el contracte de Calatrava per al Centre de Convencions de Castelló, i no desvetlle si serà d’explotació privada o pública.

Mollà critica que els projectes impulsats per “ Parques Temàticos” són una sangria inexplicable per a l’erari públic.
El conseller d’Economia Hisenda i Ocupació, Gerardo Camps, ha respost a la bateria de preguntes formulades per la diputada autonòmica d’Iniciativa,Mireia Mollà, sobre el Centre de Convencions de Castelló.
No obstant, alguns dels punts més polèmics, com ara saber quan haurà de pagar l’empresa pública Sociedad Proyectos Temáticos de la Comunidad Valenciana (SPTCV), a l ’arquitecte Santiago Calatrava, per la redacció del projecte, no és facilitada a l’entendre que és una data confidencial entre SPTCV i el contractista, “ facilitar esta informació a un tercer suposaria la vulneració dels drets de secret professions de les parts”.
Per a Mollà, aquesta resposta demostra l’opacitat i falta de transparència en la qual el Consell està emprant SPTCV “ un pou sense fons amb projectes fantasmes com aquest, o Mundo Ilusión, que baix una excusa o altra, acaben sense explicar quan gasten dels diners de tot. Negar a un Grup Parlamentari aquesta informació, és negar-la a tots els ciutadans, que no sabran quants dels seus diners aniran a parar a mans de qui redacta un nou projecte faraònic”.
EN les respostes parlamentàries es recorda que per al 2008, SPTCV té un pressupost de 75 milions d’euros, i que es gastaran d’ells que creguen necessaris per a aquest projectes “ 75 milions d’euros que els valencians paguem per tindre una millor sanitat o educació pública, millor carreteres o serveis socials, aniran aquest 2008, a projectes que promou aquesta empresa, com ha estat Terra Mítica, el Parc Mundo Ilusión, o ara aquesta nova sangria, del Centre de Convencions. La licitació de les obres costarà, segons els càlculs del PP, en 60 milions d’euros, sense saber quan cobrarà el senyor Calatrava, i les demés despeses que es generaran al voltant, xifres escandaloses per al moment de dificultat econòmica que estan travessant les famílies”.
Iniciativa ha vingut censurat que es destinen més de 100.000 m2 quadrats de sòl qualificat com equipament públic per a una activitat que genera encara tants dubtes, on el PP; a la pregunta sobre si serà d’explotació pública o privada no respon res “ una vegada finalitzada la construcció, serà el moment en què les dues entitats que col•laboren en la construcció i posada en marxa d’este projecte (conselleria i ajuntament) , les que de mutu acord, determine la millor fórmula d’ explotació del Centre” Per a Iniciativa, és totalment immoral que es destinen més de 60 milions d’euros en la licitació, i els que s’hagen de pagar als arquitectes, i que es cedisca sòl públic, per al que pot ser una nou negoci privat. On el Consell pagarà el 100% de les obres

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: