Iniciativa se suma a la indignació ciutadana de l’Alcalatén pel tractament rebut per part de les administracions central i autonòmica.

El membre de la Mesa Nacional d’Iniciativa del Poble Valencià, Vicent Enric Sorribes, ha mostrat avui la solidaritat de la formació ecosocialista amb els damnificats primer per l’incendi de l’Alcalatén, i després, per la passivitat de les administracions implicades

Segons Sorribes “ Ja ha passat un any i els municipis afectats pel terrible incendi de l’estiu passat, que va cremar 8.000 hectàrees de la comarca de l’Alcalatén, encara no han rebut res de tot allò que els van prometre les autoritats del Govern Central i de la Generalitat.

Tal i com ha recordar el dirigent eocosocialista, durant els sis dies que va durar l’incendi, juntament amb els bombers, els membres de Protecció Civil, la Guàrdia Civil i l’exèrcit, van passar per aquesta comarca de l’interior nombrosos polítics i càrrecs públics, tant valencians i de la Diputació com representants del govern espanyol, tots ells del PP i del PSOE, seguits per una legió de fotògrafs, càmeres de televisió, periodistes i caps de premsa dels seus departaments. “Normalment les seues entrades als pobles eren triomfals, com els desembarcaments de la Segona GuerraMundial, però més interessats per la imatge que anaven a transmetre que per conèixer la situació del moment i les necessitats de la població. Tot al més puyr “Bienvenido Mr. Marshall”. Façana, tot façana. El temps així ho ha demostrat.”

Ara, tal i com ha apuntat Sorribes, en lloc de preocupar-se en solucionar les necessitats dels municipis, del territori i dels seus habitants, perden el temps i les energies en una guerra d’acusacions infructuoses i inútils per als afectats. Han de ser els ajuntaments, tots ells de municipis menuts i sense massa recursos, els que han de fer front, enmig de la indignació general de la ciutadania, els que s’han de posar mans a la feina, mentre contemplen la rinya més pròpia de xiquets en un pati d’escola que de polítics i servidors públics. “Mentrestant els terrenys cremats segueixen semblant-se més a un territori lunar o a un desert que a la forest que havia sigut abans. Els hem de recordar que per eixa comarca passa el camí dels Pelegrins de les Useres, patrimoni espiritual de les comarques del Nord?”

Per a Iniciativa “ Ja hi ha prou que les despeses i inversions de la Generalitat es destinen a grans obres faraòniques, que donen idea de la megalomania dels que ens governen, o a projectes i proves esportives de sospitosa utilitat social per al conjunt del País Valencia. Mentre el senyor Adrián Campos i el senyor Alejandro Agag (gendre d’Aznar, com recordaran) estaran satisfets per les excel·lències del circuit de Fórmula 1 de València, uns quants quilòmetres al nord, el vent bufava sobre les cendres de conreus, boscos, masos i ramat cremat”

En aquest sentit, Iniciativa del Poble valencià se suma a la indignació ciutadana de l’Alcalatén pel tractament rebut per part de les administracions provincial, central i autonòmica, i demana la dimissió del president de la Diputació, el senyor Carlos Fabra, el conseller de Governació , el senyor Serafín Castellano, i el subdelegat del Govern en Castelló, el senyor Antonio Lorenzo, per no atendre les necessitats ni complir es promeses que van fer els dies de l’incendi. Tanmateix, aquest partit se sumarà a totes les iniciatives que se prenguen des de la ciutadania de l’Alcalatén en defensa dels seus drets i en protesta dels greuges ocasionats per les administracions del PP i el PSOE. Així doncs, participarpà en la manifestació que s’anuncia si aquesta es duu finalment a terme.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: