Herrera (ICV) demana a Foment solucione l’accés sud al Port, i critica el partidisme i inoperativitat del PP i PSOE.

Vicent Grau, recorda que els accessos nord suposarien un agressió mediambiental i una amenaça per la població . El portaveu d’Iniciativa del Poble Valencià a la ciutat de Castelló, Vicent Grau, ha explicat avui, el que el diputat al Congrés, Joan Herrera, ha presentant una iniciativa parlamentària, en la qual es demana al Govern Central a que es comprometa a iniciar en breu els accessos ferroviaris al sud per al sud de Castelló, i es demanarà que aparega en els propers Pressupostos Generals de l’Estat un partida destinada a tal fi.
Igualment, segons Grau, en les Corts Valencianes, els ecosocialistes demaran per mitjà d’una Proposició no de Llei, a que la Conselleria d’Infraestructures paralitze la seua intenció d’obrir les vies de l’accés nord.
En aquest extrem, segons Grau “ es demostra que tant PP com PSOE no estan actuant de manera responsable i nomes reaccionen a posterior, amb pegats i solucions que acaben sent nous problemes. Per aixó, ni els successius Govern Central del PP i PSOE han tinga la més mínima preocupació per fer realitat l’accés ferroviari al Port, i ha estat, precisament el PP que ara vol fer de nou un element de confrontació partidista, el que va apostar i invertir diners públics per rehabiliar i tornar a posar en funcionament les antigues vies del Grau”.
Per al portaveu ecosocialista “ l’acció del PP i de l’Autoritat Portuària, ha estat temeraria i irresponsable, donat que si no s’haguera mobilitzat la ciutadania, no hagueren dubtat en posar en funcionament unes velles vies, que passen per dins del casc urbà del Grau de Castelló, i al voltant de les quals s’ha urbanitzat durant els darrers anys de manera considerable. Els continus ensurts pels descarrilaments els darrers anys de funcionament d’aquestes vies, amb materials tòxics inclosos, es veu no va ser prou per rebutjar per sempre més la idoneitat d’aquestes vies. Optar per reobrir-les, més enllà de l’ús partidista que es puga obtindre, ha estat una acció del tot irresponsable. Però el més preocupant és la falta de reacció i propostes per part del PP i PSOE, que prefereixen tirar-se les culpes abans de passar a l’acció i proposar actuacions”

Deixa un comentari