Oltra demana explicacions Medi Ambient per l´autorització ambiental incompleta de l´abocador de Cervera

Des d´Iniciativa es continua denunciant la falta de sensibilitat del PP, i en molts casos del PSOE, com el que governa l´ajuntament de Cervera, en tirar endavant un projecte que hipotecarà la vida de la resta de la comarca, per una ubicació imposada, sense diàleg, i sense fer cas als estudis tècnics sobre la zona, que adverteixen de la contaminació dels aqüífers de tot el Maestrat.

A LA MESA DE LES CORTS

Mònica Oltra i Jarque, Síndica del grup parlamentari “Esquerra Unida-Bloc-Verds-IR: Compromís”, a l’empara del que disposa l’article 157  del RC, té l’honor de formular a l’Honorable Senyor Conseller de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Vivenda,  la pregunta següent, desitjant contestació escrita:

La Direcció General per al Canvi Climàtic ha concedit recentment a la unió temporal d’empreses Teconma, SA; Azahar Environment, SA i Sistema Ecodeco SPA, l’autorització ambiental integrada (AAI) per a la planta de tractament de residus urbans excloent de la mateixa l’abocador de residus no perillosos corresponent al Pla Zonal de Residus de la Zona I, que va parell a aquest project, a Cervera del Maestre.

Sembla que aquest procediment poden haver-hi distintes irregularitats: com per exemple, el fet que l’autorització excloga l’abocador de rebutjos de la planta. La pròpia Direcció General de Gestió del Medi Natural emet la Declaració d’Impacte Ambiental com “favorable, només als efectes ambientals, la Planta de Valoració de Residus Urbans, excloent de la seua valoració l’abocador de rebutjos de la planta, per no disposar dels elements de judici suficients per a la seua avaluació”.

La legislació actual marca que les declaracions han de ser sobre la totalitat del projecte i no sobre porcions del mateix. “

Per quin motiu l´AAI de la planta de tractaments exclou la valoració de l´abocador de residus que va parell a aquest projecte?

Per quin motiu no es té judicis suficients per a l´avaluació de l´abocador?

Per què no es va esperar a tindre judicis suficients per fer l´avaluació del projecte en conjunt?

Castelló, 26 de setembre de 2008

GABINET DE PREMSA D´INICIATIVA DEL POBLE VALENCIÀ

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: