Iniciativa demana a Europa, prenga mesures front a la manca de depuradores del Baix Maestrat

Raül Romeva recorda que l’Estat Espanyol incompleix directives europees pel cas de Vinaròs, Benicarló, Alcossebre i Peníscola.

L’eurodiputat d’Iniciativa, Raül Romeva,ha enregistrat una nova pregunta a la Comissió de l’Europarlament pel cas de la manca de depuradores en els municipis del Baix Maestrat, després de la passivitat de l’administració autonòmica i central en fer complir la normativa que obliga a que tots aquells municipis de més de 15.000 habitants ( permanents o temporals).

Des d’Iniciativa s’ha vingut demandat al Consell actue davant aquesta situació, i any rere any, les actuacions en aquest sentit han estat del tot insuficients, com és el cas de Vinaròs, on, amb anys de retard, s’inaugura un nova depuradora que es dedica a llençar diàriament al mar 12.000 metres cúbics d’aigua, prèviament tractada, i no es reaprofite ni una gota “ el Consell, en lloc de dotar a aquests pobles de tractament terciari, s’ha dedicat a invertir en els emissaris submarins, i a hores d’ara, es continuen abocant aigües fecals directament al mar al Baix Maestrat, suposant un atemptat contra la salut pública, i amb conseqüències nefastes per al turisme i la pesca”.

Amb aquesta nova acció davant del Parlament Europea, des d’Iniciativa s’espera que el Consell d’una per totes, done solució a aquesta situació que injustificablement s’ha vingut allargant en el temps.

PREGUNTA ESCRITA E-5293/08 de Raül Romeva i Rueda (Iniciativa . Verts/ALE) a la Comisión

Asunto: Depuradoras

El Gobierno Autonómico de la Comunidad Valenciana, en el Estado español, continúa incumpliendo la Directiva europea 91/271/CEE desde su entrada en vigor, al permitir que poblaciones que superan continua o temporalmente los 15 000 habitantes, viertan al mar aguas fecales sin pasar por un sistema de depuración mínimo. El RDL 11/1995 traslada a la legislación española la Directiva europea de aguas residuales 91/271/CEE, que establece que, desde el 1 de enero de 2001, las ciudades con más de 15 000 habitantes o equivalentes deben tener una estación depuradora de aguas residuales (E.D.A.R.) en funcionamiento.

Poblaciones de Vinaròs, Benicarló, Alcalá de Xivert-Alcossebre y Peníscola, continúan vertiendo el agua fecal directamente al mar.

La Unión Europea ya abrió expediente sancionador contra el Estado español por este incumplimiento.

1. ¿Cumplió el Estado español con el expediente sancionador por la vulneración de la Directiva 91/271/CEE?

2. ¿Qué medidas piensa adoptar la Comisión para hacer cumplir al Estado español la Directiva 91/271/CEE?

Important, per fer un seguiment de les preguntes enregistrades en l’europarlament per Raül Romeva, clicar en http://www.europarl.europa.eu/sidesSearch/search.do?type=QP&language=ES&term=6&author=28409

Castelló, 6 d’octubre 2008 GABINET DE PREMSA D’INICIATIVA DEL POBLE VALENCIÀ

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: