INICIATIVA VOL L’ECOFORUM

http://vicentgrau.blogspot.com/
publicat avui per Mediterraneo

Iniciativa, a més de la defensa dels objectius de la classe obrera, també de la democràcia radical, de la igualtat de gènere, de la sostenibilitat.., és a dir, com que és una organització ecosocialista – que representa l’esquerra transformadora, però en un sentit socialista, sense seguir els postulats del comunisme -; el proppassat dijous dia 3 d’octubre, amb Els Verds EE, Gecen, la Plataforma contra la Contaminació i un bon grapat d’independents creava un Ecoforum a Castelló.

Amb esta organització volem aplegar els diferents esforços, sensibilitats i partits, ja que a Castelló i les seus comarques s’han disparat totes les alarmes respecte a la insostenibilitat que representa la política del PP; per tant la lluita per la sostenibilitat ha esdevingut en un imperatiu inel.ludible. Posem alguns exemples que ho demostren: per un costat, s’està donant una degradació permanent a la marjal; d’altra banda, es fa un ús exagerat de cotxes dintre de la ciutat a Castelló – per la mancança d’un transport públic, de qualitat i suficient -; en lloc de consensuar el rescat de la AP 7, el PP i PSOE, volen agredir a la Plana amb més formigó i més carreteres.

El model de ciutat, i també de país, del PP del senyor Moliner i dels Fabra,doncs, és insostenible, ja que excedeix les possibilitats de la nostra natura de generar recursos i d’absorbir deixalles. Posem un exemple, el consum de formigó/km2 (en tm.),entre 1985 i 2005, s’ha incrementat en un 251%. Amb este ritme molt prompte acabarem amb el territori del País Valencià, quan sabem que este és un recurs limitat i no renovable. Altrament l’alcalde, Alberto Fabra, diu que vol defensar el Desert de les Palmes de l’agressió de la N340, i tanmateix ell vol agredir el Parc Ribalta, açò no té ni cap ni peus, sembla que es burla de tots/es els/les castellonencs/es. Volem l’Ecoforum, per a defensar i exigir que es realitzen només els projectes que representen un desenvolupament humà mediambientalment sostenible. Aleshores Iniciativa potenciarà, conjuntament amb Els Verds EE i els moviments ecologistes, la creació d’un ecoforum en cada comarca del País Valencià.

Vicent Grau

Portaveu d’Iniciativa a Castelló de la Plana

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: