Iniciativa trasllada Europa la imputació de la Conselleria per la mort de voltors, i recorda s´incompleixen normatives europees.

Raül Romeva presenta una segona iniciativa a l´europarlament en pocs dies incidint en la mortaldat d´aus protegides i/o valuoses i afecció a zones ZEPA, LIC i IBA.

Si el passat mes de setembre, l´eurodiputat d´Iniciativa, Raül Romeva presentava davant la Comissió de l´europarlament una petició perquè es buscaren les mesures escaients per fer compatible la normativa de seguretat sanitària que havia fet tancar els menjadors naturals de voltors (“muladars”), amb l´alimentació d´aquestes aus, per fer front als problemes que estava ocasionant ( atacs a ramats), ara, els voltors tornen a ser protagonistes d´una nova petició de mesures a la Unió Europea.

Romeva ha presentant una nova pregunta, en la qual es demana a la Comissió de la UE, que prenga mesures davant la vulneració de diverses normatives europees, que ha ocasionat la ubicació de camps eòlics en zones que la Conselleria de Medi Ambient era sabedora tindrien un impacte nefast sobre espècies protegides o de gran valor ( zones IBA (important Bird Area), LIC ( Lloc d´Interés Comunitari) o ZEPA ( zona d´espacial protecció per les aus), i Xarxes Natura 2000.

Els ecosocialistes, duen de nou aquest assumpte davant la Unió Europea, després de la imputació demanada per part de la Fiscalia de Castelló, a quatre alts càrrecs de la Conselleria de Medi Ambient, per ser coneixedors d´aquests fets i no haver actuat amb la diligència exigible.

Així, fent-se ressò de les denúncies del grup conservacionista GECEN, Romeva ha exposat la mortaldat de voltors i altres exemplars d´avifauna de gran valor, causada durant temps per 8 parc eòlics, amb 260 aerogeneradors, en les comarques castellonenques dels Ports i Alt Maestrat, i l´afecció a la zona IBA 149 Ports de Morell, o als LICS de Tinença de Benifassà, Riu Bergantes, Alt Maestrat, Serra d´En Galceran, Peyagolosa, Riu Millars i Alt Palància.

La Conselleria de Medi Ambient, per la seua omissió a l´hora d´actuar contra aquesta mortaldat reconeguda, i per tirar endavant a unes ubicacions totalment errònies, ha permès la mort de centenars d´espècies protegides per la Directiva AUS (Directiva79/409/CEE) i per la Directiva HÀBITATS (Directiva 92/43/CEE) , i recordant, que el cas concret de la IBA 149 Ports de Morella, tota la jurisprudència li donen una protecció al nivell d´una ZEPA.

Des d´Iniciativa s´ha lamentat la mala manera amb la qual el Consell ha abordat la implantació dels camps eòlics ” el que hauria de ser una actuació exemplar, d´implantació d´energies renovables, s´ha convertit en una agressió bestial al territori, a l´entorn, al paisatge, al patrimoni i a la fauna, i el pitjor de tot, és que en molts casos s´ha fet de manera conscient, fet que podria a més dels delictes mediambientals, altres de prevaricació.

Important, per fer un seguiment de les preguntes enregistrades en l´europarlament per Raül Romeva, clicar en http://www.europarl.europa.eu/sidesSearch/search.do?type=QP&language=ES&term=6&author=28409

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: