Iniciativa demana en els pressupostos de l´Estat, més inversions en rodalies per les comarques de Castelló

Els ecosocialistes recorden que mentre es destinen vàries partides per a les demarcacions d´Alacant i València, no s´invertisca ni un euro en Castelló.

Iniciativa enregistrarà aquesta mateixa setmana prop de 30 esmenes als Pressupostos Generals de l´Estat 2009, referides a les comarques de Castelló, que seran defensades en el Congrés pel diputat Joan Herrera.

Una de elles, incideix en la necessitat de destinar una partida pressupostària ampla, per a la millora i ampliació de la xarxa dels trens de rodalies en les comarques de Castelló.

Segons Iniciativa ” La Direcció General de Ferrocarrils, té vàries projectes en els Pressupostos de l´Estat, d´actuacions en les demarcacions de València i Alacant,i zero euros per a cap actuació en Castelló, on la xarxa de rodalies necessita també una forta inversió, no només entre Castelló i Almenara, sinó també, com hem vingut reiterant, des de Castelló fins Vinaròs”.

En eixe sentit, els ecosocialistes remarquen que dels 8 projectes d´actuacions uniprovincials de ferrocarrils al País Valencià, que suposen més de 500 milions d´euros en diverses anualitats, no hi ha cap destinada a les comarques de Castelló. LA partida de supressió de passos a nivell en les comarques de Castelló, és per al 2009 de 10.490 euros, totalment insuficient, atenent als punts negres encara existents en moltes estacions.

Dels 11 projectes que afecten a mes d´una província valenciana, a banda de la referida ridícula partida per la supressió dels passos a nivell, 50.000 per a l´estudi de l´Alta Velocitat entre Castelló i Tarragona, i 475.000 euros per a la línia Terol Sagunt, que recorre la comarca de l´Alt Palància. ” Són molts pocs diners, en una infraestructura vital com són els ferrocarrils, i que han vingut patint any rere any la manca d´inversió al destinar la pràctica totalitat de les partides ferroviàries a l´AVE. Ara, de nou, ni rodalies cap a la Baix Maestrat, ni un sol euro en la millora de la xarxa ja existent a la Plana Alta i Plana Baixa”.

Iniciativa demanarà, per mitjà d´esmenes als Pressupostos, una partida concreta destinada a la millora de la xarxa entre Castelló i Almenara, i sobre tot, un altra destinada a la creació d´una xarxa de rodalies entre Castelló i Vinaròs amb parada a tots els municipis del trajecte , així com incrementar la destinada la millora del tram Sagunt-Terol

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: