Iniciativa critica que Medi Ambient justifique la ubicació de l´abocador de Cervera i no prenga en consideració les valoració de Càlig.

La Conselleria respon als ecosocialistes afirmant que tots els informes són favorables i evita pronunciar-se directament sobre els riscos reals.

La Conselleria de Medi Ambient ha respost a les preguntes formulades per la diputada d´Iniciativa, a les Corts Valencianes, Mireia Mollà, on es demanava que es tingueren en compte les afirmacions feteaper l´alcalde de Càlig, sobre els impacte que tindrà l´abocador de Cervera, en cas d´ubicar-se on es pretén.

Mollà havia demanat que s´escoltara el que deia l´alcalde del veí municipi i al clamor de tota la comarca, i es buscara una ubicació alternativa a l´abocador de Cervera, ” ja no es demana que no es faça en eixa comarca, ni en eixe terme municipal, sinó, que dins del mateix, es busque la millor ubicació possible, sabent que n´existeixen d´ infinitament menys nocives”.

La resposta de la Conselleria, no deixa dubtes a la intenció d´aquesta a continuar fent oïdes sordes, i tirar endavant amb aquesta polèmica ubicació. Segons el Conseller ” durant la tramitació de l´autorització ambiental integrada (AAI) de la planta de tractament de residus urbans al terme municipal de Cervera, es van consultar els diferents organismes afectats, i es van obtenir informes favorables de tots aquests, incloent la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. A més, durant el tràmit d´informació pública els afectats van presentar les seues al·legacions. De totes maneres, l´òrgan per a proposar un canvi d´ubicació d´aquesta instal·lació és el Consorci del Pla Zonal I”.

Per als ecosocialistes, la Conselleria evita d´aquesta valorar les noves dades aparegudes després de l´AAI, com per exemple, ha estat l´exclosió de l´avaluació de l’abocador de residus no perillosos corresponent al Pla Zonal de Residus de la Zona I, que va parell a aquest projecte, on la pròpia Direcció General de Gestió del Medi Natural emet la Declaració d’Impacte Ambiental com “favorable, només als efectes ambientals, la Planta de Valoració de Residus Urbans, excloent de la seua valoració l’abocador de rebutjos de la planta, per no disposar dels elements de judici suficients per a la seua avaluació”.

Iniciativa recordava que l’emplaçament per ubicar la planta de tractament de residus sòlids urbans constitueix una xarxa de drenatge que evacua l’aigua de pluja de les muntanyes conegudes com la Garrotxa i que l’emplaçament triat per a albergar aquesta planta viu drenatges episòdics que es canalitzen per la torrentera. D’ubicar la planta allí, com aposten les autoritats de Cervera i tramita des de fa anys la mateixa Conselleria de Territori, la xarxa de drenatge es veuria interrompuda per una instal·lació just a la zona en què conflueixen les aigües del ventall  fluvial “creant una espècie de pantà”.

Mollà ha lamentat la manca de sensibilitat tant de la Conselleria com de l´ajuntament de Cervera, en el que podria ser la tria d´una ubicació de consens, i deixar de posar en escac a tota la comarca, per una possible contaminació per lixiviats dels aquifers que la nodreixen.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: