Iniciativa du el forat de 18 milions d´euros de l´aeroport a les Corts, i afirma que Fiscalia tindria molt a estudiar sobre tot el procés des del principi.

Les diputades d´Iniciativa exigiran al Consell els motius del pagament d´una abusiva “indemnització”, per una paralització de Foment.

El representant d´Iniciativa a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha anunciat que les diputada del partit a les Corts Valencianes, enregistraran la propera setmana un seguit d´iniciatives parlamentàries per a demanar explicacions al Consell, pel pagament a l´empresa constructora de l´aeroport, de 18 milions d´euros en concepte d´indemnització per la paralització cautelar de les obres decretada pel Ministeri de Foment, per totes les irregularitat del projecte.

Ara, el Tribunal de Comptes està investigant a Aerocas, empresa pública participada en la seua major part per la Generalitat, pel pagament a la constructora d´aquesta quantitat.

Segons Mulet ” de nou, es posa la mà en la butxaca del contribuent, que ha de ser qui dels seus impostos pague els errors de gran calibre dels projectes faraònics; el responsable del desori de l´aeroport ha estat Carlos Fabra , i no el Ministeri, i per tant, el suposats sobrecostos de la paralització els hauria de pagar aquest senyor, donat que estem parlant, i cal recordar-lo, d´una infraestructura que naix per la seua iniciativa, per a gastar-se diners públics, però per tindre després ua explotació privada si dóna beneficis, i continuar pagant de l´erari públic si hi ha pèrdues”.

El representant ecosocialista ha recordat que des del principi, aquest projecte ha estat un forat negre, on han anat a parar milions d´euros de les administracions públiques, ” el negoci de l´aeroport ja s´ha fet, ara dóna igual si funciona o no, empreses i empresaris nascuts a la llarga ombra de Carlos Fabra, s´han nodrit, com s´ha pogut vore, gràcies a aquest projecte, caldria vore si actuant en nom propi o com a testaferros, i quina ha estat la taxa que el propi Fabra ha pogut cobrar de tot això, vista la presumpta afició que en té a cobrar pels favors prestats. Dir que s´havien perdut 18 milions d´euros, per la paralització,però el més preocupant és que no hi haja cap informe objectiu tècnic que justifique aquesta xifra astronòmica”.

Mulet ha afirmat que la justícia hauria d´actuar d´ofici, a banda de pels errors mediambientals i de tramitació de l´aeroport, com ja s´està fent, pels aspectes econòmics i de responsabilitat política ” des del principi, aquest projecte ha servit per engreixar els comptes corrents de persones del PP, des del vice president de la Diputació, Francisco Martínez, per ubicar precisament aquest en terreny de la seua família, la contractació sense oferta pública i per via digital de Rafael Llopis, espòs de l´ex senadora del PP Carmen Pardo, per redactar i supervisar el projecte, o la irrupció des del no-res de Pedro Gimeno i la seua empresa PGP , per passar a formar part de l´entramat. Fiscalia tindria molta matèria per vore per a què ha servir a l´hora de la veritat aquest projecte”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: