El PP en les Corts rebutja la petició d´Iniciativa de paralitzar cautelarment el pas del troleibús pel Parc Ribalta

Mollà advertia a Cultura de les importants troballes arqueològiques, i dels dictàmens contraris dels òrgans consultius.

La Consellera de Cultura, ha desestimat avui en el Ple de les Corts, la petició feta per la diputada d´Iniciativa, Mireia Mollà, en la qual es demana a la recapacitat a aquest departament respecte a l´autorització del pas del troleibús pel mig del Conjunt Històric i Artístic i BIC del Parc Ribalta, i demanar ( a Infraestructures), un traçat respectuós amb el patromini cultural i ambiental de la Ciutat de Castelló.

Mollà, en la seua exposició en el plenari ha recordat que a banda de l´impacte mediambiental, paisatgístic i emocional que causarà a la ciutat, el desfer el Parc per permetre passar un bus guiat,que a hores d´ara ningú garanteix que no circulà en motors de gasoil, també hi havia un impacte cultural important, i per eixe sentit, sent Cultura la Conselleria que havia autoritzat el pas, es demanava reconsiderar el seu posicionament.

La diputada ecosocialista ha enumerat que tots els òrgans consultius s´han mostrat contraris al traçat, que l´aparició de troballes arqueològiques està sent més important del que en un principi es calculava, estant desenterrant ossos de l´antic cementeri, restes de l´ermita del Calvari, o del Fort de la Llibertat. Igualment, s´ha fet un repàs de les mobilitzacions ciutadanes, entre elles la vaga de fam que continua mantenint Alberto Garcia.

La resposta de la Conselleria, ha estat en la línia que calia esperar; “com fins la data, les troballes que han eixit a la llum, segons el criteri del PP , no són prou important, no es pensa rectificar el traçat”, sense entra a rebatre tota la resta d´argumentació, com el fet que tots els informes objectius són contraris.

Mollà ha lamentat la falta de sensibilitat de Cultura cap al propi patrimoni, ” ha deixat la porta oberta a que si en algun moment, arqueològicament, apareixen troballes importants, es podria considerar paralitzar cautelarment el traçat, però, per una banda, la dilapidació de diners públics ja haurà estat un fet, i per altra, cal recordar que no estem referint-nos només a l´impacte arqueològic, sinó a la supervivència botànica del conjunt, dels mals que provocarà en tot el BIC”.

La diputada ecosocialista ha lamentat l´entossudiment del PP, per un traçat que està provocant la protesta ciutadana ” fent passar el Tram, només uns metres més al Nord o al Sud, pels carrers del voltant del parc, s´acabaria tota la polèmica. L´han fet passar pel Passeig Morella, i per tant, també podria passar pel Passeig Ribalta, en lloc de pel parc homònim, no fer-lo, oculta els interessos que de moment només ells sabem, i potser algun dia eixiran a la llum.

Els ecosocialistes han anunciat que continuaran traslladant el polèmic traçat del troleibús als parlaments valencià, espanyol i europeu, en tantes ocasions com se´ls presente.

Castelló

1 Response so far »

  1. 1

    Mireia Neus Renau Claramonte said,

    Hem sembla vergonyosa l’actitud del pp en aquest assumpte i crec que hi ha que donar suport a totes les iniciatives que s’organitzen per sensibilitzar a la població i fer sentir el nostre profund desacord al govern de la conselleria.


Comment RSS · TrackBack URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: