Iniciativa ” Castelló lidera el nombre de vivenda buida per habitant, però continua sent un luxe per a la majoria”

Sorribes remarca que l´urbanisme a les comarques de Castelló s´ha basat en un l´especulació, i no en solucionar una necessitat social.

Les darreres xifres publicades sobre l´estudi intern del Ministeri de la Vivenda, sobre les vivendes de nova construcció desocupades, afirmen que la demarcació provincial de Castelló, és la que bat tot els records de l´Estat, mentre la mitjana de l´Estat està en 11 vivendes buides a la venta per cada 1000 habitants, Castelló encapaçala el ràquing en 30 vivendes esperant comprador per cada 1000 habitants, seguida de Toledo amb 25 per mil

Aquestes dades del Ministeri, es referien a les dades replegades al 31 de juny, ara, mes de tres mesos després, encara poden ser més altes.

El membre de la Mesa Nacional d´Iniciativa, Vicent Enric Sorribes, ha qualificat de molt preocupant aquestes xifres ” si tenim en compte aquestes xifres, i que molts experts diuen que la dinàmica a tot l´Estat és acabar l´any quasi doblant el número de vivenda sense viure, especialment a Castelló estem patint una situació preocupant, que demostra com la política del Consell i ajuntaments, d´apostar quasi en exclusiva en la construcció com a principal motor econòmic de Castelló, ens deixa en una situació complicada i que arrossegarà a l´atur a moltes més famílies”.

Segons Iniciativa, ” si hi ha tants milers de vivendes buides, aixó vol dir, per una banda, que s´ha construït molt més del que tocava, o que es feia a uns preus inassolibles, donat que el problema d´accés a la vivenda continua sent un calvari per a molts joves i no tant joves, que no poden fer front a una hipoteca per l´alt preu d´aquestes i la inestabilitat laboral que es pateix. Per tant, que siguem líders en vivenda buida en tot l´Estat, i l´accés a ella continue sent dels principals problemes socials, demostren l´obscenitat del sistema polític en el qual vivim”.

D´altra banda, segons els ecosocialistes, ” la construcció no ven, per saturació, i els treballadors d´aquest sector van a l´atur. Si no es construeix, tampoc es necessiten abastiments com ara el taulell, sector que també està patint els continus acomiadaments, i la cadena es fa llarg en els treballadors autònoms que venien vivent gràcies a la construcció. Tot és com un gegantí castell de cartes que s´en ve al terra, per la falta de previsió i planificació econòmica. Per tant, l´urbanisme ha de tornar a la racionalitat i el control des de l´administració pública, per recuperar el sentit social, i deixar de ser un element d´especulació, cal aprofitar la conjuntura actual per emprendre les mesures des de totes les administracions implicades, el PSOE va voler fer campanya de les promeses amb la vivenda, i, ara, s´ha vist, la seua política no ha canviat gens respecte a la del PP , o s´han anat mai a l´arrel del problema, no s´ha actuat per canviar la política fiscal i hipotecaria, ni immobiliària, no s´ha actuat contra el frau de l´habitatge protegit, no han destinat els recursos necessaris a les polítiques de rehabilitació d´habitatge i de remodelació de barris”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: