Iniciativa pregunta a Sanitat per la desaparició del promès hospital de Peníscola

Els ecosocialistes critiquen que no aparega cap partida pressupostària del que era una promesa electoral del PP .

La diputada d’Iniciativa a les Corts Valencianes, Mireia Mollà, ha preguntat per escrit, davant la Mesa de les Corts, al Conseller de Sanitat, el motiu pel qual, tot i ser una promesa electoral del PP, i haver-se anunciat com una realitat en les reunions celebrades pel Conseller amb l’alcalde del municipi, en els pressupostos autonòmics per al 2009, no apareix cap partida per al nou hospital de la Peníscola, destinat a malalts crònics, de llarg i mitja estança, i que contaria amb 120 llits.

Per a Mollà “ podem estar davant d’una nova versió de l’Hospital comarcal de la Vall d’Uixó, moltes promeses, i cap realitat, fet que demostra el nul interés del PP cap a la sanitat pública. Els projectes només els valen per fer promeses electorals, que després es neguen a complir. Ara, en el cas de Peníscola, veiem com, tot i la propaganda, aquest centre no apareix en els comptes autonòmics per al proper 2009, i per tant, tampoc serà una realitat a curt o mitjà termini, havent mentit a la població, i jugant amb quelcom tant seriós com és la sanitat pública”.

Segons Iniciativa, “l’hospital de Peníscola, és del tot necessari, si tenim en compte que Castelló està en la cua de llits per habitants de tot l’Estat, i en unes xifres molt allunyades del que demana l’OMS, amb la creació dels hospitals de la Vall o de Peníscola, s’ajudaria a millorar aquesta prestació, però el PP està més preocupat en fer negocis a costa dels usuaris com passa amb l’aparcament de l’Hospital General de Castelló, que no en complir les seues pròpies obligacions”.

Els ecosocialistes, han anunciat que presentaran una esmena als pressupostos de la Generalitat, demanant incloure una partida per a l’hospital de Peníscola .

La diputada ecosocialista ha recordat que segons el Catàleg Nacional d’Hospitals, 2008, del Ministeri de Sanitat, Castelló continua allunyant-se cada cop més de la ràtio llits en hospitals que recomana l’Organització mundial de la Salut ( OMS), que està entre els 8 i els 10 llitsx1000 habitants.

Entre els cinc hospitals públics, segons les dades del Ministeri, sumen 1282 llits, que agafant les dades de l’INE sobre població de les comarques de Castelló de 2007; 573.282, duen a la ridícula xifra de 2,2 llits per mil habitats.

Sumant a aquestes xifres els 96 llits de l’Hospital privat Rei en Jaime, i les 28 de la Unió de Mútuas, ens situem en el 2,4 %. La mitjana europea aplega als 8 per mil

Principio del formulario

CATÁLOGO DE HOSPITALES

Nombre

LLITS

Vila-real

HOSPITAL LA PLANA

191

Vinaròs

HOSPITAL COMARCAL DE VINAROS

129

Castelló de la Plana

CONSORCIO HOSPITALARIO PROVINCIAL DE CASTELLON

246

Castelló de la Plana

HOSPITAL LA MAGDALENA

141

Castelló de la Plana

HOSPITAL GENERAL DE CASTELLÓ

575

Castelló de la Plana

HOSPITAL REY DON JAIME

96

Castelló de la Plana

INSTITUTO DE TRAUMATOLOGÍA DE UNION DE MUTUAS

28

112 de novembre de 2008.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: