Iniciativa esmena els pressupostos autonòmics demanant que el troleibús salve el Ribalta i aplegue a Vila-real i Almassora.

Els ecosocialistes remarque que fins i tot el projecte estrela del PP es veu paralitzat per uns pressupostos que obliden a Castelló.

Entre les múltiples esmenes als pressupostos autonòmics per al 2009, que han presentat Iniciativa, referents a les comarques de Castelló, hi ha dos que es refereixen al futur del TRAM. Ex-TVRCAS de Castelló.

En eixe sentit la diputada d’Iniciativa, i portaveu de Compromís, Mònica Oltra, ha explicat com es demana canviar la partida destinada a “condicionar el passeig de cotxe del Parc Ribalta al Tram, i “Tram. Castelló tr P.Ribalta C/Saragossa” per una nova de estudi d’alternatives en el traçat del TRAM entre Passeig Morella i C/Saragossa”, per evitar el seu pas pel centre del Parc”

Els ecosocialistes han remarcat com les partides per a aquest projecte, tot i ser una aposta estrella del PP, s’eternitzen i com a mínim preveuen acabar en projectes trams com el de la UJI al Ribalta en la seua totalitat en l’anualitat 2011, segons el quadre adjunt. “ Si no hi ha presses en que siga una realitat a curt termini, que conecte tota la ciutat, tampoc no té justificació la precipitació en fer-lo passar pel mig del parc, i destroçar-lo, i s’està a temps d’estudiar alternatives en el seu traçat, cosa que s’hauria d’haver fet abans d’iniciar qualsevol actuació al respecte.

http://www.cortsvalencianes.es/pressupostos2009/T2/EUR/FP6_08_51320.PDF

projecte

total

2009

2010

2011

Red plat. reserv. Tte. públ. Cs.1ªF. Tr. Uji-P. Ribalta

18.827.670

2.750.000

10.077.670

6000.000

TVRCAS Columbretes-Cami Serradar

18.696,360

100.000

100.000

9496.360

Urb. y conex. p/poster.campus Riu Sec UJI Castelló/ctra.Borriol

1.060,740

10.000

1050740

Tram bucle retorno

5400.000

10.000

5.390.000

Tram.Castellón tr.P.Ribalta-c/Zaragoza

905,450

11.380

894.070

Els ecosocialistes,han presentat un altra esmena als comptes del Consell per a 2009, en el qual es presenten tres anualitats per fer aplegar el bus guiat a Almassora, Grau de Castelló i Vila-real “ mentre el Consell inverteix en Ferrocarrils de la Generalitat a les demarcacions de València i Alacant, a Castelló ens van furtar el promès projecte de tramvia, i van dur-nos aquest mal de cap que és el troleibús. Aquest no és el nostre projecte, ja que defensàvem des del principi un tramvia com toca, però si aquest succedani és el que el PP creu que es mereix l’àrea metropolitana de la Plana, no té sentit que no s’invertisca al ritme mínim necessari, i no es plategen a curt ni mig termini més actuacions per connectar per mitjà d’aquest transport Castelló amb el Grau, Benicàssim, Borriol, Almassora o Vila-real, per posar només un primer pas”.

Des d’Iniciativa es demana incloure un nou apartat en la secció d’Infraestructures, per estudiar ja el traçat i poder començar el projecte de connexió d’aquest TRAM als pobles del voltant de Castelló “ per evitar les precipitacions i problemes que ens ha dut la falta de previsió d’aquest troleibús en el cas concret de Castelló”

Segons els ecosocialistes “ tot i no ser el paradigma de l’eficàcia i la sostenibilitat, es pot fer d’aquest mitjà un transport modèlic si hi ha voluntat, i de moment, no ho veiem, ni en el respecte a les zones verdes afectades, com ara el Parc, ni en la previsió de fer-lo útil, ja que les partides econòmiques destinades són insuficients, ridícules i eternitzadores” .

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: