Grau recurreix la sanció policial per defensar al company en vaga de fam, i ho emmarca en la persecució PP als defensors del Ribalta

Els ecosocialistes afirmen que el PP ha perdut la centralitat política en aquest projecte, i haja optat per la persecució directa a qui no comulgue en la seua pretensió de dretroçar el Parc.

El portaveu d’Iniciativa a Castelló, Vicent Grau, ha presentat avui en el registre de l’Ajuntament, les al·legacions a l’expedient sancionador obert con ell, i demana que el negociat de Seguretat de l’Ajuntament, arxive l’expedient obert per entendre que en cap moment es van produir les infraccions denunciades, sinó que es va tractar d’un “malentès de la policia local”, la qual sembla, va acudir amb la lliçó ben apresa per desmuntar el punt de protesta ubicat al Parc Ribalta.

En data 21 d’octubre de 2008, Grau, a més de més gent de la plataforma cívica SOS Ribalta, estàvenfent companyia i donant suport personal al cpmanya Alberto Garcia, que estava fent vaga de fam com a senyal de protesta per la intenció de l’ajuntament de fer passar un plataforma de formigó i un troleibús pel centre del Parc Ribalta. “Aquesta persona en vaga de fam, d’edat avançada, havia muntat una menuda tenda de campanya justament al costat d’on l’ajuntament havia posat les tanques metàl·liques per protegir les àrees on s’estaven fent els treballs arqueològics, és a dir, sense interferir en cap moment en el pas dels vianants, ni obstaculitzant la via pública”

Segons ha relatat Grau, el fred i la pluja d’aquelles dies feien necessària la instal·lació d’aquesta tenda de campanya per poder passar la nit al manifestant. “Passades les 8:30 de la vesprada, es van apropar membres de la policia local per desallotjar la tenda de campanya referida, i que suposaria deixar a la intempèrie i a temperatures molt baixes i baix la pluja a una persona major, en vaga de fam”. Tant Grau com demés persones allí reunides, es van apropar respectuosament a la policia local per conèixer quines intencions eren les que havien motivat la presència policial.

El portaveu ecosocialista va indicar respectuosament a la policia local, que tingueren consideració per aquesta persona, que en cas de fer-li retirar la tenda de campanya, que no molestava ni obstaculitzava la via pública, se’l feia passar la nit al ras. “I sempre, respectuosa i correctament, vaig recordar que el dret a manifestar-se, que exercia el veí al qual es volia desallotjar,estava reconegut per la Constitució. Tot i adreçar-me en termes correctes, respectuosos, i cordials a la policia local, l’agent 280/017 va obrir acta, per la conversa, emplenant en el butlletí que s’havia provocat greus reaccions en el públic que poden alternar la seguretat ciudatana, intentar provocar a la gent contra la policia, cridar i recriminar greument a la policia en públic”

Vicent Grau ha remarcat que totes les persones allà presents, que donaven suport a l’activista en vaga de fam, donen fe, i han manifestat que podran ratificar-ho allà on siguen requerits en cas de ser necessari, que en cap moment es van provocar reaccions que pogueren alterar la seguretat ciutadana, ni es va provocar a la gent contra la policia, ni es va cridar ni recriminar greument a la policia en públic, simplement es va fer un comentari, de tot respectuós, sobre els drets que tenia la persona en vaga de fam, i els greuges que li suposarien li llevaren la tenda de campanya. La intenció no va ser en cap moment provocar, ni es va ocasionar cap desordre. “Fins la data, opinar no és cap delicte en un estat democràtic, encara que li moleste al PP”.

Grau ha advertit que es pensa esgotar tota la via administrativa, i recurrir fins al darrer punt en cas de que no s’arxive aquest expedient “ hem aplegaat al punt en el que el PP empra la policia municipal com al seu braç armat per acaçar i intentar atemorir a qui no comulgue en els seus postulats. En el debat sobre el TVRCas o TRAM, el PP ha aplegat als límits d’un partit extremista i radical, i antidemocràtic, negant els espais públics a la plataforma, impedint la replegada de signatures, negant-se a rebre a la plataforma SOS Ribalta, o ara ja, inclòs, multar-nos per opinar, fet que ni servirà per a acallar-nos ni per atemorir-nos, si estan perdent els papers fins a aquest extrem, és perquè sabem que estan perdent la batalla, i estan completament sols en la seua intenció de fer malbé el nostre Parc”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: