Iniciativa lamenta que el PP vete fer de la Casa Matutano la seu de l´Acadèmia Valenciana de la Llengua

La majoria absoluta dels conservadors impedeix prosperar la proposta dels ecosocialistes de dur l´ACV a Castelló

El portaveu d´Iniciativa del Poble Valencià a la ciutat de Castelló, Vicent Grau, ha criticat al PP per haver votat a les Corts en contra de la Proposició No de Llei, feta pels ecosocialistes, i defensada pel Grup Parlamentari de Compromís, perquè les Corts instaren al Consell, a fer tots els tràmits per ubicar en la Casa Matutano de Castelló, la seu de l´Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Grau ha recordat que ” els diputats del PP de Castelló, entre ells l´alcalde del municipi, haurien de reconsiderar què fan en les Corts, si defensar els interessos de la ciutat, o anar a cobrar sense preocupar-se de res més”.

EL portaveu ecosocialista ha recordat que des d´un principi s´ha estat en contra de la creació d´aquest ens, per considerar-lo innecessari, i per poder suposar una rèmora per la normalització lingüística ” tot i el vot en contra del aleshores Grup Parlamentari de l´Entesa, es va crear l´AVL, i aquesta ha vingut funcionant amb els seus punts foscos i clars, i pensem que la seua ubicació hauria de ser en la ciutat de Castelló, per ser un punt central en els territoris de la mateix llengua, i per la significació històrica de la ciutat en quant a la normalització lingüística.

Segons ha recordat el portaveu d´IdPV, ” L´ús compartit del Monestir de Sant Miquel dels Reis com a seu de la Biblioteca Valenciana, i al mateix temps, de l´Acadèmia Valenciana de la Llengua, fa que aquest espai s´estiga quedant menut tant per a una institució com per a l´altra. En el cas concret de la Biblioteca Valenciana, el continu creixement dels seus fons bibliogràfics i documentals demana unes instal·lacions quasi en exclusiva. Aquesta problemàtica que ara es preveu, caldrà tindre-la en compte d´ací a poc temps”.

Tal i com s´explica en la proposta dels ecosocialistes, el trasllat de l´Acadèmia Valenciana de la Llengua, no seria tan problemàtic, donat que no suposa cap trasbals gran de materials, i no dificultaria la seua tasca ” La Casa Matutano, al carrer de Cavallers de Castelló, és un dels edificis nobiliaris més significatius de la Ciutat, a més de ser el lloc on es van signar les Normes del 32 o Normes de Castelló, fita història en la normalització del nostre idioma, de les quals l´any passat es va celebrar el seu 75 aniversari. Actualment aquest immoble no té cap ús, després del trasllat del Museu de Belles Arts de Castelló a les noves instal·lacions. Per tant, podria ser el lloc ideal per albergar la seu de l´Acadèmia Valenciana de la Llengua.”

El PP ha votat en contra al·legant que per a fer possible aquest canvi, s´harien de canviar els estatuts de l´Acadèmia. Segons Grau, és una excusa peregrina, donat que si hi ha un canvi, com és possible, des de Sant Miquel del Reis, també s´hauran de modificar, i aleshores, segur que ho veuran com a normal. Per tant, si no s´ha fet, és perquè el PP no ha vulgut, fent-li un nou lleig a la ciutat de Castelló” Grau ha recordat que tard o prompte, el Consell haurà de prendre una decisió de trasllat des de Sant Miquel dels Reis, i ara s´ha perdut una oportunitat històrica per dur-la a la Casa de les Normes dels 32, i reconèixer-li la importància a la Ciutat”. 27 de novembre de 2008. Gabinet de Premsa d´Iniciativa del Poble Valencià

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: