El Consell ha permès funcionar des de 2006 el camp eòlic del Portell, sense tindre autorització d´inici d´activitat, donada fa poques setmanes.

Per als ecosocialistes, el Director Territorial de la Conselleria a Castelló és el pitjor enemic del territori, i hauria de ser cessat fulminantment.

El desori dels parcs eòlics a les comarques de l´interior, que han causat un alta mortaldat d´aus protegides,a més de tot tipus d´agressions evitables, i que ha acabat amb la imputació de tota la cúpula de la Conselleria de Medi Ambient per una actuació negligent, va veient-se cada dia més evident.

Des de que entrara en funcionament a meitat de 2006 el parc eòlic de “Cabrillas”, al terme municipal de Portell ( comarca de Els Ports), aquest ha estat durament criticat pels ecologistes per ser un dels que més morts estava causant en espècies com el voltors, no obstant, la sorpresa va aparèixer quan el DOCV del passat 7 d´octubre publicava la RESOLUCIÓ de 31 de març de 2008, de la Direcció Territorial de Castelló de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, per la qual s’atorga a l’empresa Energías Renovables Mediterráneas, SA (Renomar), l’autorització ambiental integrada per a la instal·lació d’un parc eòlic denominat Las Cabrillas, al terme municipal de Portell de Morella (Castelló). Per eixe motiu, la diputada d´Iniciativa Mònica Oltra, va preguntar l´octubre passat, des de quina data està en funcionament aquest parc eòlic. I la resposta, del Conseller de Medi Ambient, és que LA Conselleria de Medi Ambient, ha emès la Resolució de data 23 d´octubre, per la qual s´atorga l´autorització d´inici d´activitat de la central eòlica de las Cabrillas”, és a dir,que corrobora que ha estat des del 2006 funcionant de manera il·legal, sabent-ho la Conselleria i sense haver actuat.

Des d´Iniciativa s´ha recordat que el cas de POrtell no és aïllat; en setembre d´enguany el Servei Territorial d´Energia havia remès als ajuntaments d´Ares, Vilafranca i Castellfort, nous documents relatius als parcs eòlics d´Arriello i Folch, parcs que se situaran al Lloc d´Interès Comunitari “L´ Alt Maestrat” i Àrea Important per a les Aus IBA 149 “Ports de Morella”. A més, el parc `Arriello´ es troba paralitzat per l´elevada mortaldat d´aus d´espècies protegides que havia ocasionat, la Resolució s´acompanyava de documents sobre la reubicació de aerogeneradors, modificació camí d´accés i rasa d´evacuació. Dita Resolució també incloia l´Estudi d´Impacte Ambiental de la modificació del Pla Especial. Malgrat que els parcs eòlics, amb les modificacions que apareixien a exposició en setembre estaven construïts des de feia 20 mesos, (es van posar en marxa al febrer del 2007), per tant, aquestes modificacions haurien d´haver-se fet prèviament a les corresponents autoritzacions per a la seua posada en marxa.

Recentment, la Conselleria informava a Iniciativa que s´havia sancionat a l´empresa Renomar ( propietària de les eòliques) per no haver complit els projectes i sobrepassar-se en l´afecció al territori.

Per a Iniciativa, aquesta anunciada sanció, de la qual no es detallava l´import ni la transcendència, era un intent de rentar-se les mans un cop la Fiscalia imputara a tota la Conselleria per la connivència en el cas dels eòlics.

Amb la resposta d´ara, on es diu que el camp de Cabrillas ha rebut fa poc més d´un mes les llicències per començar l´activitat, tot i estar en funcionament des de fa anys, és la radiografia del veritable comportament de la Conselleria, tot i ser coneixedora de la mortaldat que estava ocasionant aquest camp, i saber que estava funcionant sense permisos, no va interferir; fet que posa més fàcil la tasca de Fiscalia a l´hora de seguir endavant amb el cas que afecta a la cúpula de la Conselleria.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: