crisis i gelors

publicat per Mediterraneo

Aquest any sembla la meteorologia vol mostrar-se en tota la seua amplitud, com feia temps no passava; ha plogut com feia temps no ho feia, i les sèquies i barrancs han anat bojos. I ara el fred ve i apreta, abans del que solia fer en altres anys; i ha vingut també la neu, creant estampes nadalenques; el comboi que ens fa a la Plana pensar en la neu imagine no els farà tanta gràcia a la gent de l’interior que l’ha de patir.

Les orelles se’ns gelen, i els nassos, i els peus es converteixen en una versió perfumada del famós frigopié. I és que aquest any, els Nadals seran més gelats que mai; per a les desenes de treballadors i treballadores que cada dia s’en van al carrer en les fàbriques, empreses i treballs de les nostres comarques; on la paga extra ha estat canviada per l’expedient de regulació d’ocupació, el “finiquito”, on la carta als reis ja només demanarà un treball per poder continuar pagant les hipoteques i les despeses del dia a dia.

El fred es fa més intens quan qui hauria de donar calor a la situació, mira a un altre lloc; Zapatero que diu que la crisi ens ve de fora, i la solució és destinar els diners dels contribuents als bancs. Camps que tira la culpa a Zapatero, i en lloc de lluitar contra la crisi, es dedica a distraure’ns amb les pallassades de Font de Mora en anglès. Fabra que també tira la culpa a Zapatero de la crisi, i ens distrau dient que si lo torna a tocar la loteria, el primer que farà és anar a orinar per ahí ( caldrà comprar sofre en pols, el remei que es posa als pobles perquè no et pixen a la porta), i mentre, el fred de l’atur i la desesperació continua cosificant-se. Qui ens governa, governa per a ell, per fer un negoci de la seua professió, i no per solucionar problemes; la resposta a la crisi econòmica que el seu sistema ha creat, hauria de ser ara l’objecte de tot el seu esforç, i no salvar bancs, cabrejar-nos amb l’educació, o tindre problemes de pròstata.

Carles Mulet

regidor d’Iniciativa a Cabanes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: