Iniciativa a Cabanes demana que es busquen actuacions de consens per obtenir els fons d´ajut del Govern Central

Els ecosocialistes demanen un pla per restaurar camins, ampliar zones verdes i recuperar l´arquitectura civil disseminada.

El regidor d´Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet, ha presentat un proposta a la corporació municipal, en la qual es demana que es seguisca l´exemple d´altres municipis, i es busquen projectes de consens per al poble, que es puguen acollir-se als diners que el Govern Central pensa destinar per fomentar l´ocupació, i que en cas de Cabanes, rondaria el mig milió d´euros ( si la xifra és de 175 euros per habitant, i el padró municipal està pels voltants de les 3000 persones)

Per a Mulet ” la quantitat no és astronòmica, però si pot ajudar a fomentar l´ocupació al municipi especialment per a la gent està patint l´atur, i invertir en patrimoni comú, en recuperar espais, i en millorar les prestacions, inversions que en definitiva serien per al gaudiment de tots; ajudant a l´agricultura o a potenciar el turisme local”.

En eixe sentit, Mulet ha proposat que part d´eixos diners es destinen a millorar els camins rurals en pitjor estat de conservació, ” mantindre els camins és de vital importància en un poble que té un extens terme municipal, i on l´agricultura encara és una ocupació, o un hobby de primer ordre. No anem a debatre si des de l´ajuntament es fa prou o poc al respecte, però sí que pensem que seria el moment ideal per aprofitar aquest inversió de diners, en millorar els camins rurals més fets malbé. Es tracta d´un projecte que els tècnics municipals podrien elaborar perfectament per presentar-lo en condicionar abans del dia 24 de gener que es quan es tanca la recepció de les peticions”.

Per al regidor ecosocialista ” en la mateixa línia, caldria elaborar un pla per recuperar el patrimoni arquitectònic d´ús comunal disseminat pel terme; la senyalització i condicionament de la via pecuària que travessa d´est o est tot el terme municipal, la tradicional via de transhumància des de Mosquerola al Prat de Cabanes, el condicionament com a zones d´esplai els aljub, pous i demés arquitectura de l´aigua del traçat. Si realment volem que Cabanes siga un referent en el turisme, allò que hem d´explotar és el que tenim de propi i únic, i són els recursos naturals d´un grandíssim terme municipal. En els pressupostos ordinaris no es solen presentar projectes adreçats a aquest tipus d´actuacions, per això, ara, davant la precipitació relativa per invertir, i per crear ocupació mentre duren eixos fons, hi ha actuacions com les que proposes que serien positives tant per a generar immediatament ocupació, i per invertir en el patrimoni comú”

6 de desembre de 2008.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: