Medi Ambient reconeix a Iniciativa que ha estat sol·licitada per Fiscalia per les il·legalitats de Marina d´Or

logo_marina_dor1Els ecosocialistes lamenten que la Conselleria no es mulle en un cas que li pot esquitxar directament per passivitats i connivència

EL Conseller de Medi Ambient, ha respost a les preguntes de la diputada d´Iniciativa Mònica Oltra, sobre els continus escàndols de judicials de l´empresa Marina d´Or, que poden acabar esquitxant de ple a aquesta Conselleria pel paper que ha jugat excessivament permissiu.

Oltra, en una preguntes enregistrades el passat setembre, recordava que l´empresa Marina d’Or s’enfrontava a vàries investigacions judicials. “D’una banda, la Fiscalia ha decidit investigar la possible ilolegalitat de la cessió de la gestió de l’aigua feta per l’Ajuntament de Cabanes a una empresa del Grup Marina d’Or. En segon lloc, el president de Marina d’Or, Jesús Ger, s´ enfronta a les acusacions de prevaricació i tràfic d’influències després que l’Ajuntament d’Orpesa del Mar adjudicatària “de forma irregular” el PAI Les Amplàires. En aquesta investigació judicial també figuren com imputats l’alcalde de la localitat, Rafael Albert; la secretària accidental de l’Ajuntament,; l’arquitecte municipal, Carlos Garrido; el regidor d’Urbanisme, Tomás Fabregat Benages; i els exregidors Juan Manuel Millaresa, Jorge Garrido i Mª Consuelo Mallach.

La falta de reacció de la Conselleria a l´hora de complir els seus propis advertiments a l´ajuntament de Cabanes per concedir llicències d´ocupació a nous apartaments sense complir els condicionants previs imposats, també van formar part de les preguntes parlamentàries.

Oltra va preguntar al Conseller si coneixia tots aquests incidents, si havia pres cap a pres cap mesura el Consell per actuar davant la possible comissió de suposats delictes esmentats, i quin paper havia jugat la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i habitatge en aquesta problemàtica?

La Conselleria, en la seua breu resposta evitat comprometre´s, evidenciant que no ha pres cap mesura contra els escàndols judicials que deixen molt en entredit la seua gestió, però só ha reconegut que ha estat requerida per la Fiscalia de Castelló per les diligències prèvies de la investigació penal 86/07 (cal recordar que les Diligències d’Investigació Penal nº 86/07, han estat acumulades a les Diligències d’Investigació Penal 10/08, sent el denunciat D. Artemio Siurana, Alcalde Cabanes, i la resta de regidors del grup municipal del PP de Cabanes, per presumptes irregularitats en la tramitació del PAI Torre la Sal en aquest municipi).

Des d´Iniciativa s´ha advertit que la manca de reacció del Consell en el desori urbanístic d´Orpesa i Cabanes, poden acabar afectant greument a la Conselleria, per no haver actuat correctament, quant no haver-se convertit en còmplice necessari de les irregularitats que continuen sent objecte d´investigació judicial

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: