Manipulació dels censos a Cabanes: la declaració judicial d’un funcionari implica directament a l´alcalde

Iniciativa afirma que la declaració divendres del funcionari encarregat de tramitar les altes no deixa dubtes a la manipulació intencionada del cens, i acorrala a l´alcalde i familiars seus.

La denúncia presentada pel grup municipal d´Iniciativa a Cabanes, contra l´alcalde del municipi, tres nebots seus, i dos dirigents del PP local, va viure divendres passat un nou episodi que ajuda a apropar més el final del mateix.

Segons ha informat el regidor ecosocialista a Cabanes ” divendres passat va prestar declaració davant dels jutjats, el funcionari municipal que de manera accidental va estar encarregat de tramitar les altes en el padró municipal i per tant el cens electoral, durant els mesos de desembre de 2006 i gener de 2007, aquest funcionari va suplir a l´encarregada habitual, de baixa per maternitat en aquella temporada”.

La denúncia feia referència a que justament dies abans de tancar el període per concloure el cens electoral, 39 persones de la Vall d´Uixó, van ser empadronades de manera massiva en cases de l´alcalde, de nebots seus, o de dirigents del PP local. Totes aquestes persones eren majors d´edat i per tant, amb dret a vot, i els domicilis, en la majoria dels casos eren cases deshabitades i sense condicions, magatzems o el propi domicili habitual dels denunciats.

A l´esclatar l´escàndol mediàticament, alguns dels empadronats, tot i no viure en el municipi, van acudir a votar, tal i com es va denunciar durant el procés, però d´altres, van informar que en cap moment havien demanat ser donats d´alta a Cabanes. A aquests darrers, se´ls va prendre declaració en els jutjats de Nules, i van confirmar que efectivament no havien autoritzat a ningú que en cap moment els empadrona en Cabanes, i que aquest acte administratiu se´ls va fer sense el seu consentiment, i que després, des de l´entorn de l´alcalde del municipi s´els va instar a acudir a votar al poble, cosa a la qual es van negar”.

Després d´aquestes declaracions, el jutjat d´instrucció número 3 de Castelló, que és el que du el tema, va demanar que prestara declaració el funcionari que va donar d´alta a aquestes persones sense el seu consentiment; en alguns dels casos, fins i tot sense haver signat cap paper, es va tramitar donar-los d´alta.

El funcionari va reconèixer que la lletra que havia inscrit a aquestes persones era la seua, però no va poder recordar si efectivament les persones que han declarat ser víctimes d´aquestes altes contra la seua voluntat, van acudir o no a fer-ho, alegant el temps passat. Va reconèixer que la és imprescindible la signatura del nou empadronat, per donar-lo d´alta, però malgrat això, gent que ni va firmar, va ser inscrita en el cens de Cabanes.

Igualment, el funcionari va declarar que les sol·licitud `d´inscripció haurien d´anar signades pel secretari de l´ajuntament, el qual no podria de cap manera haver donat d´alta a persones contra la seua voluntat. I que l´alcalde emet periòdicament Decrets d´Alcadia amb els nous empadronaments, i en aquest cas, tampoc els hauria pogut tramitar en contra de la seua voluntat, per tant, la responsabilitat penal de l´alcalde,presumiblement podria ser doble; primer per donar d´alta en el seu propi domicilia a gent que ell sabia no vivien, ni anaven a viure en Cabanes, i en segon lloc, per emetre Decrets d´Alcaldia, donant formalitat a aquestes 40 altes, veient que moltes d´elles no eren regulars.

Segons Mulet ” el cerc es va tancant, i cada cop queden menys caps per nugar, anem a demanar la compareixença de nous testimonis, que acabaran per clarificatr tot el que va passar; que és clar, un atemptat contra la democràcia, el perpetuar una majoria absoluta amb fraus i compra de voluntats”

13 de desembre de 2008. Gabinet de Premsa d´Iniciativa del Poble Valencià

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: