PAÍS VALENCIÀ I REFORMA CONSTITUCIONAL

En este moment de celebració del trentè aniversari de la Constitució espanyola convé que reflexionem sobre el tipus de país que volem. En primer lloc cal rebutjar el regionalisme populista i buit de contingut social i polític que practica el PP, ja que per ells ni el valencià ni el territori existiria. Altrament el PSOE, malgrat a la fi dir-se PSOE – PV,defensa un model d’Estat només autonomista i en la pràctica no es creu el model d’Estat federal, que és l’organització del territori de l’Estat espanyol més apropiada per a la defensa de la llibertat individual i col·lectiva per al nostre país.

El nostre país és l’àmbit principal d’actuació i de vida, i fins i tot representa la millor manera per a intervenir a nivell europeu i en la creació d’un món alternatiu al que vol la globalització capitalista. Una bona definició del nostre país és la que va donar el professor valencià, força estimat, Alfons Cucó:«El País Valencià més que una societat diferenciada lingüísticament, culturalment i políticament …és, sobretot, una societat històricament diferenciada».

El País Valencià és, doncs, una societat diferenciada perquè és una formació social concreta, creada per la història i per un desenvolupament econòmic, demogràfic, social i polític distint a qualsevol territori de l’Estat espanyol. Així doncs, per als qui vivim i treballem al País Valencià, la nostra llibertat individual i col·lectiva depèn lògicament del marc jurídic que ens dotem. Per tant Iniciativa aposta per una plena autonomia en el marc de la transformació de la Constitució actual de l’Estat espanyol per a convertir-lo este en un Estat Federal, plurinacional, democràtic, solidari…Una reforma on es reconeguen els drets de tots els pobles a decidir el seu futur. En Iniciativa volem este model de Constitució Federal.

Vicent Grau portaveu d’Iniciativa de Castelló. Castelló 8 de desembre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: