Iniciativa reclama a l´ajuntament de Castelló un pla de xoc contra la crisi i els seus efectes.

Grau afirma que el PP viu d´esquenes als problemes de la població

El portaveu d´Iniciativa a Castelló, Vicent Grau, ha demanat avui de nou a l´equip de Govern de Castelló de la Plana, que assumisca les seues obligacions, i es dedique realment a governar, amb tot el que això implica, i poder reaccionar davant la crisi.

Grau ha afirmat que es troben a faltar respostes per part de l´executiu local ” la situació que ha creat el sistema econòmic que ens volien fer creure era ideal i perfecte, estan afectant, i cada dia més, a milers de castellonencs, i mentre, no veiem cap tipus de reacció ni sensibilitat al respecte, sent la única mesura adoptada la pujada dels impostos”.

Per al portaveu ecosocialista ” cal presentar mesures per afrontar la crisi, un pla de xoc que intente contindre la despesa municipal en allò superflu, i invertir per ajudar a les persones que estan patint en primera persona la crisi. Entre algunes mesures que caldria continguera aquest Pla municipal contra la crisi, estaria reduir quan no eliminar les partides destinades a la despesa protocol·lària i de propaganda institucional, tant de l´alcaldia com de les regidories delegades, cotindre la despesa i apostar per la austeritat en les festivitats locals”

Grau ha proposat també reduir les assignacions a càrrecs públics amb dedicació total o parcial ” fins a uns nivell acceptable i raonable, i no les xifres astronòmiques actuals, congelar la pujada d´impostos i taxes municipals, i evitar les despeses inecesàries com ara dinarots, cotxes de luxe i demés”.

Altres mesures serien fer un consum racional d´energia en els edificis i instal·lacions públiques, eliminant les llums ornamentals i deixant aquelles imprescindibles en les hores que siguen estrictament necessàries, potenciar al màxim les comunicacions electròniques i utilitzar paper sols en els casos imprescindibles, o bé realitzar tots els treballs mitjançant personal propi o contractat per la pròpia administració, sense tindre que recórrer a empreses externes, que a la llarga sempre resulten més cares i menys profitoses

Grau ha proposat igualment potenciar les compres en entitats i empreses de la ciutat, augmentar aquelles inversions que puguen crear ocupació dins de la propia ciutat, la publicació i convocatòria dels llocs de treball vacants en les diferents plantilles de personal i la creació de borses de treball d´emergència, on la gent puga treballar durant una temporada en el consistori a canvi d´ajudes econòmiques, o establir una xarxa completa d´assistència social bàsica davant l´allau de peticions i necessitats a cobrir per les famílies en situació d´emergència.

10 compromisos contra la crisi

Vivim una crisi estructural del capitalisme, una crisi amb implicacions socials, energètiques i alimentàries. Hem adoptat 10 accions contra la crisi que han de servir perquè les conseqüències d´aquesta greu situació econòmica no recaiguen sobre els treballadors i les treballadores, ni les persones més vulnerables de la societat:

1. Defensem els drets socials. Necessitem més despesa social

Davant la situació de crisi econòmica defensarem els drets dels treballadors i de les treballadores. La crisi no pot servir d´excusa per retallar les prestacions socials sinó que cal millorar les pensions, el salari mínim i els ajuts a les persones dependents.

2. L´habitatge, un dret per a tothom

Cal ajudar  aquelles famílies que no poden pagar el lloguer, o la hipoteca. Alhora s´han de construir més habitatges socials a preus assequibles, rehabilitar els edificis dels nostres barris, per millorar-los, i donar feina a les persones del sector de la construcció en atur.

3. Diners no només per els bancs, sinó també per a les persones

Els diners que l´Estat deixi als bancs han de servir per millorar la situació econòmica de les empreses i de les persones. Els ciutadans i les ciutadanes han de saber quins bancs i caixes ha rebut diners públics.

4. Més impostos per als qui tenen més

S´han d´aturar les contínues rebaixes d´impostos als rics, i apujar els impostos als qui tenen més beneficis. Alhora cal apostar per la fiscalitat amb criteris ecològics, i qui més contamine més pague.

5. Més transport públic i més assequible

Cal apostar per la mobilitat sostenible, creant abonaments de transport més econòmics que beneficie els qui més utilitzen el transport públic i els col·lectius que disposen de menys recursos.

6. Davant la crisi energètica, modernització ecològica

Un del orígens de la crisi és ambiental i té a veure amb la dependència del petroli. Per tant, la superació de la crisi no es pot fer en contra del medi ambient. Cal apostar per les energies renovables i lluitar contra el canvi climàtic.

7. No als acomiadaments massius i indiscriminats

Reclamem una actitud de fermesa del Govern de l´Estat i del Govern de la Generalitat davant els expedients de regulació d´ocupació. Els expedients de regulació d´ocupació no poden ser un xec en blanc per a les empreses.

8. Suport al sector industrial i a les seves empreses

Cal deixar enrere l´economia basada només en l´especulació immobiliària i financera. Hem de defensar el teixit industrial amb ajuts públics a les empreses en crisi sempre que es garanteixca la seva continuïtat al País Valencià.

9. L´economia al servei de la gent

Canviar els Estatuts del Banc Central Europeu per tal que tingui també com a objectius la creació d´ocupació i el desenvolupament sostenible.

10. Controlar l´economia i el mercat

Creació d´un nou ordre financer global que sigui transparent, amb un banc central mundial, la desaparició dels paradisos fiscals i un impost global sobre els moviments de capital.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: