Joves amb Iniciativa exigeix a l´ajuntament de Castelló la instauració de punts gratuïts i permanents de servei wi-fi per a tota la població.

El portaveu de Joves amb Iniciativa a Castelló de la Plana, José Pedregosa, ha demanat avui que l´ajuntament de Castelló emule les iniciatives d´altres localitats, i aposte per la implantació permanent d´un servei de wifi, accés lliure a internet ,per a la població de Castelló ( tant centre com zones perifèriques, barris i el Grau), ” l´accés a internet s´ha convertit en una necessitat per a molts tràmits i accés a informació, com ara, per exemple, poder consultar el BOP o el BOE, que només s´editen ja en format electrònic. Això fa que la gent que encara no dispose del servei privat als seus domicilis hagen de recurrir a llocs privats,creant una despesa més. Si es vol fer front a la crisi i ajudar a les famílies, garantir l´accés lliure a internet seria una bona mesura”.

En aquest sentit, Pedregosa ha recordat com són moltes les ciutats i pobles que ja compten a un servei de wi-fi gratuït i permanent ” garantir la connexió dels ciutadans i ciutadanes a interet, avui en dia, és tant, i inclòs més important que garantir-los la recepció de les ones de televisió i ràdio, l´accés a la xarxa s´ha convertit en una necessitat de primer ordre, i actualment, hi han solucions tècniques i viables econòmicament, per facilitar l´accés universal de tots els veïns d´una ciutat. Altre tema és, com sempre, la vinculació i sintonia de l´equip de govern amb les companyes privades que obtinguen un lucre del negoci privat de la telecomunicació”

El representant de Joves amb Iniciativa, ha destacat el cas de Lleida ” tot els veïns i veïnes de Lleida, poden formar part de la Xarxa Ciutadana, estant abonats a una connexió ADSL, cable UMTS, i comptant amb un router , i després, per tota la ciutat, la gent amb aquest servei donat d´alta es pot connectar lliurement. La nostra proposta és encara més ambiciosa, en quant proposem sistemes que ajuden a reduir dràsticament les despeses de connexió a les empreses privades, per mitjà de connexions compartides, o inclòs, per la contractació, per part de l´ajuntament, d´aquest servei per a tots els districtes de la ciutat”.

Altra mesura d´aplicació immediata, que no crearia cap problema amb les companyies telefòniques seria ubicar punts repartits per tots els districtes, de connexió a internet per a informació oficial i tràmits ” no estem dient que es done gratis internet per poder xatejar o baixar-se música, sinó per resoldre burocràcia i garantir dret com a la informació”

Contràriament a açó, segons ha recordat Pedregosa, el PP, i només davant de les eleccions, va fer proves en districtes cèntrics de la ciutat, de wi-fi gratuït, que van durar pocs dies. “Per tant, van poder comprovar que efectivament és tècnicament possible dur a terme aquestes iniciatives, el que falta ara, és la voluntat política per fer-lo”. Aquestes mesures, segons el portaveu de Joves amb Iniciativa, haurien d´incloure a tots els barris i districtes de la ciutat.

Pedregosa ha afirmat que cal encara avançar molt en l´aplicació de la “carpeta ciutadana” com a eina que permet fer des de casa qualsevol tràmit administratiu amb l´ajuntament ” es donen passos, però massa tímids”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: