Font de Mora s´inhibeix del fet que un col·legi públic a Castelló mantinga el nom de dirigent franquista pro-nazi Serrano Suñer

Iniciativa afirma que el fet és de tanta gravetat que l´aplicació de la llei de la memòria històrica obliga a ajuntament i Conselleria a canviar el nom del Centre.

La diputada autonòmica d´Iniciativa, Mireia Mollà, va presentar una pregunta escrita al Conseller d´Educació, Alejandro Font de Mora, recordant-li que un col·legi públic de Castelló, mantenia la denominació de “Serrano Súñer”

Des de fa 67 anys Serrano Súñer té títol d´alcalde Honorari de la ciutat i fill adoptiu, precisament, el portaveu de Joves amb Iniciaitva a Castelló, José Pedregosa denuncia recentment que ” el cuñadísimo” de Franco, té en el seu haver, a més de ser un entusiasta simpatitzant de la causa nazi, ser el responsable polític de la detenció per part de la Gestapo del President de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys, el qual va ser assassinat posteriorment pels franquistes, o ser el responsable de l´extermini en els caps de concentració nazis dels republicans espanyols apressats en la II Guerra Mundial. ” Ni ell, ni el seu germà Fernando Serrano Súñer, mereixen tindre cap distintiu en aquesta ciutat, ja que embruta la memòria dels que van patir el franquisme i atempta contra la pròpia llei de memòria històrica. Els Serrano Súñer han estat dels dirigents més sinistres de la dictadura franquista, la part més nazi del franquisme, i Castelló no pot matindre´ls com a personatges estimats i reconeguts de la ciutat”.

La diputada Mireia Mollà, precisament va pregunta si el Conseller creia apropiada la Conselleria que un Col·legi públic de Castelló estiga dedicat a aquest personatge. La resposta del Conseller, es limita a recordar que la Conselleria compleix amb allò decretat pel Govern Valencià on “els centres existents, el consell escolar podrà proposar la denominació específica a la Conselleria, després de l´informe favorable del Consell Escolar Municipal, o si no, del Ple de l´ajuntament a que pertanyen”, esquivant tota responsabilitat, ni pronunciant-se, tal i com se li havia demanat, al voltant de la seua opinió.

Font de Mora, per tant, apunta a que ha de ser o bé el Ple de l´ajuntament, o bé el Consell Escolar Municipal qui proposen el canvi , obviant el fet que no es tracta d´un nom qualsevol, sinó un nom franquista, que està vulnerant la “Llei de Memòria Històrica”.

Els ecosocialistes demanara formalment al Consell Escolar Municipal i al Ple, el canvi de denominació d´aquest centre, i lamenten no haja estat la Conselleria qui haja optat per netejar el nom d´aquest centre”

12 de febrero de 2009

1 Response so far »

  1. 1

    victor colom monfort said,

    És un fet que fa fàstic, un col-legi i a més públic ( i encara que fos privat ) mai pot dur el nom d’un assassi o dirigent d’assassins, imaginat e nom de adolfo hitler,quin fàstic. si fa no fa aquestes coses han de eliminar-se,ja fa mlt de temps però s’han d’eliminar.

    ànim i a lluitar per els drets humans i la justicia


Comment RSS · TrackBack URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: