Iniciativa demana al Consell explique el PAI de Xilxes investigat per Garzón

Iniciativa demana al Consell explique el PAI de Xilxes investigat per Garzón

Iniciativa demana que es continue amb les actuacions del jutjat, i que actue la fiscalia.

La portaveu i diputada autonòmica d’Iniciativa, Mònica Oltra,ha enregistrar avui un iniciativa parlamentària perquè el Consell explique fins on aplega la seua implicació en el possible “pelotazo urbanístic” investigat pel jutge de l’Audiència Nacional, Baltasar Garzón” en el municipi de Xilxes, dins de tot l’entramat de corrupció que envolta al PP.

Aquesta nova implicació, esquitxa directament al Consell, qui va aprovar la requalificació de sòl rústic en aquest municipi de la Plana Baixa i aprovar condicionadament aquest PAI, tot i existir informes contraris com els de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

A LA MESA DE LES CORTS

Mónica Oltra Jarque , diputada del grup parlamentari Compromís, a l’empara del que disposa l’article 157  del RC, té l’honor de formular al Consell , la pregunta següent, desitjant contestació escrita:

Segons publica avui la premsa, la xarxa corrupta investigada pel Jutge de l’Audiència Nacional, Baltasar Garzón, està afectant ja directament al territori valencià, i en concret, està en l’ull de mira, una operació urbanística al municipi de Xilxes

Segons aquesta informació, l’empresa UFC, propietat José Luis Ulibarri, un dels 37 imputats en la suposada trama, forma part de l’accionariat de Xilxes Golf Resort, empresa que va presentar un projecte per construir un PAI de 1,7 milions de metres quadrats, un camp de golf i 6.500 habitatges. El sòl afectat era, en la seua totalitat, rústic però va ser requalificat com urbanitzable, al marge de les àrees reservades com zona verda i sòl terciari.

Aquest PAI, sembla, va obtenir la declaració d’impacte ambiental per part de la Comissió d’Urbanisme de la Conselleria de Medi ambient, tot i requerir a l’ajuntament perquè realitzara unes modificacions d’escassa importància.

Aprovació condicional es va donar, sembla ser, malgrat l’existència d’un informe negatiu de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ), que va assenyalar que no estaven garantits els recursos hídrics per a aquest desenvolupament.

Què va justificar tècnicament aquesta requalificació de sòl rústic?

Per quin motiu es va obviar l’informe negatiu de la CHX?

Va entendre el Consell que aquesta promoció urbanística oferia cap risc o possible il·legalitats?

Quines mesures pensa adoptar el Consell després de l’escat d’aquest escàndol que pot esquitar-li directament?

Corts, 11 de febrer de 2009

Monica Oltra

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: