Mulet ” Marina d´Or menteix respecte a l´arxiu de les denúncies sobre el PAI Torre la Sal”

marinador2Els ecosocialistes afirmen que tots els casos continuen obert i acusa a l `empresa de mentir per confondre als compradors d´apartaments.

El regidor d´Iniciativa a Cabanes, Carles Mulet, ha respost avui a la nota de premsa enviada per l´empresa Marina d´Or, en la qual, aquesta informa que els jutjats han arxivat totes les denúncies interposades per les il·legalitats del PAI Torre la Sal”.

Segons Mulet ” en primer lloc, hi ha més de 20 contenciosos administratius, en distints jutjats, oberts pel PAI Torre la Sal, i en cap dels casos, s´ha notificat a qui ha interposat els mateixos l´arxiu. L´empresa parla genèricament d´un jutjat de Castelló, sense especificar quin , i sense aportar cap prova documental del que diu siga cert”

El regidor ecosocialista ha remarcat que ” Iniciativa manté obertes tres denúncies en la fiscalia contra el PAI Torre la Sal, i cap d´elles ha estat arxivada, no té sentit que l´empresa, que en aquest cas és un tercer, i mai el denunciat ( que seria l´ajuntament) tinga accés a l´arxiu de denuncies abans dels propis denunciants, si està en fase d´investigació penal, sense cap imputació, a l´únic que se li notifica l´arxiu de la denúncia és al denunciant, i en aquest cas, res més lluny de la realitat”.

Per a Mulet ” l´empresa continua mentint, fent afirmacions sobre temes judicials que no poden demostrar amb cap escrit oficial, està clar que la Conselleria de Medi Ambient no està actuant com pertocaria, i per això haurà de donar explicacions davant dels jutjats, però d´ahí, a afirmar que tots els jutjats han donat la raó a l´empresa, hi ha un abisme”

Mulet ha recordat que l´ajuntament va concedir les llicències d´ocupació del PAI Torre la Sal tot i els propis advertiments en contra de la pròpia Conselleria, on en data 20 de novembre de 2007, advertia que quedarien sense valor si es concedien abans de complir uns condicionants que en cas es van donar, com es obres de la dessaladora prevista, que no havent estat simultànies a les obres d´urbanització del sector, molt al contrari, aquestes van començar molt abans de tindre qualsevol mesura transitòria, a l´igual que ha passat amb el tema de les aigües residuals. Igualment, el sector no ha estat desenvolupat en tota la seua integritat, sent en el seu dia un dels condicionants previs marcats per la DIA per donar les llicències de primera ocupació.

Malgrat que la pròpia Conselleria era taxativa, de que, EN CAP CAS es podrien atorgar les llicències de primera ocupació, i advertia de que, el supòsit de que l´ajuntament atorgara les llicències de primera ocupació “abans de la construcció de la dessaladora i del projecte de sanejament d´aigües residuals” ( cap d´elles construïdes a hores d´ara, ni a curt ni mitjà termini), s´advertia que la Conselleria podria interposar els requeriments d´anulació i els recursos contenciosos administratius escaients.

Malgrat tot això, l´ajuntament va concedir per silenci positiu, aquestes llicències, segons el certificat de l´ajuntament, s´atorguen les llicències per silenci administratiu Disposición Adicional Cuarta.- Plazo para el otorgamiento de licencias.

3. En ningún caso se entenderán adquiridas por silencio administrativo, facultades en contra de las prescripciones de esta Ley, de los Planes, Proyectos, Programas u Ordenanzas o, en general, en términos contrarios, opuestos o disconformes con las

previsiones de la ordenación urbanística. La solicitud de licencia urbanística que no sea resuelta por el Ayuntamiento dentro de los plazos legales, sin perjuicio de las prórrogas que sean procedentes, se entenderá estimada, salvo que su contenido sea constitutivo de contravención grave y manifiesta de la ordenación urbanística, en cuyo caso se entenderá desestimada.

Per tant, no donava lloc, en aquest cas concret, a acollir-se a aquest silenci.

Segons Iniciativa, “l´empresa trau aquesta nota de premsa, plena de mentides, perquè vol pressionar d´aquesta manera a les desenes de compradors que es senten estafats i no volen signar la venta amb l´empresa. El darrer edifici acabat, del qual no han venut ni la meitat dels apartaments, volen encasquetar-lo per la força a compradors que ara es volen fer enrere per la fallida de l´empresa, al·legant, entre altres coses, l´enrenou judicial. Però de nou, és una nova mentida de l´empresa, el PAI Torre la Sal continua estan sent investigat per la justicia.

12 de gener de 2009

Deixa un comentari